Vendéglátóhely.hu

Abaliget

Abaliget címere

Pécstől 20 km-re a Mecsek hegység szívében e község körzetében alakul ki az ország egyik szép fekvésű üdülő és kirándulóközpontja.

Pécstől 20 km-re a Mecsek hegység szívében e község körzetében alakul ki az ország egyik szép fekvésű üdülő és kirándulóközpontja. Klimatikus gyógy tényezők, cseppkőbarlang, mesterséges tavak jól megközelíthetők, valamint közeli turistacélpontok teszik változatossá, vonzóvá. Abaliget hosszan elnyúló település, határa a Mecsek hegység északnyugati erdő födte lejtőire is felhúzódik. Nevezetessége az Abaligeti-hegy lábánál 220 m tengerszint feletti magasságban nyíló cseppkőbarlang.

LÁTNIVALÓK:

Abaligeti-barlang: A több száz méter hosszú barlang már az őskorban emberek lakóhelye volt, 1768 óta ismerik. Megvilágított, betonjárdával ellátott, bejárható szakasza mintegy 500 m hosszú. Szép cseppkőképződmények láthatók itt, a barlang és környéke természetvédelmi terület, vezetővel és csoportosan lehet megtekinteni. A bejáratnál elhelyezett vitrinekben a barlangról és élővilágáról rendeztek kiállítást.

Szoborkompozíció: Gádor István alkotása.

KÖZLEKEDÉS:

Abaliget a Budapest-Pécs vasúti fővonal mentén fekszik. Az üdülőterület a vasútállomástól 4 km-nyire helyezkedik el, nyári idényben naponta többször indítanak autóbuszjáratot.

Étterem

Panzió

Vendégház

Apartman

Pincészet

Kulcsosház

Képek