Vendéglátóhely.hu

Ábrahámhegy

Ábrahámhegy címere

A Révfülöp és Badacsony között, szép fekvésű kis öböl partján kialakult Balatonrendes a hozzá tartozó Ábrahámheggyel együtt az északi part egyik csendes, kedves üdülőhelye.

A Révfülöp és Badacsony között, szép fekvésű kis öböl partján kialakult Balatonrendes a hozzá tartozó Ábrahámheggyel együtt az északi part egyik csendes, kedves üdülőhelye. Kitűnő borokat termő, ismert szőlő és gyümölcstermő vidék, amely változatos kirándulásokra is lehetőséget ad. Az itt működő kőbánya szép vörös köveivel gyakran találkozunk a Balaton körüli építkezéseknél. Ezenkívül a Burnóti-patak mellett jó minőségű kvarchomokot is bányásznak. Érdemes azonban messzebbre is elsétálni a part menti telepekről, szép kirándulásokra nyílik lehetőség.

LÁTNIVALÓK:

Salföldi-kolostorrom: A környék legnevezetesebb műemléke az Őrsi-hegy oldalában látható Salföldi-kolostorrom, amely az ábrahámhegyi vasúti megállótól a piros jelzés mentén közelíthető meg. A középkori pálos kolostort 1263-ban említek először az oklevelek, az első épülete, a XV. század végén gótikus ízlésben átépítették. A 21 m hosszú, csúcsíves ablakoktól megvilágított hajdani templom falai jórészt állnak, látható a szentély diadalívének egy letört darabja. A templomhoz észak felől kapcsolódó kolostorépületének ma már csak egyes falrészletei láthatók. A szép középkori emléket 1962-ben tárták fel és konzerválták.

Kőtenger: Érdekes geológiai emlék, amely azonban ma már csak maradványaiban látható, jó részét tűzálló edények készítésére és üveggyártáshoz termelték ki.

KÖZLEKEDÉS:

Balatonrendes illetve Ábrahámhegy a budapest-székesfehérvár-tapolcai vasúti fővonalon fekszik. Autóbusz-közlekedés Keszthely, Hévíz, Veszprém, Balatonfüred, Budapest felé.

Étterem

Panzió

Vendégház

Apartman

Magánszálláshely

Vendéglő

Borozó

Pizzéria

Söröző

Teázó

Képek