Vendéglátóhely.hu

Balatonalmádi

Balatonalmádi címere

Nagy ütemben fejlődő forgalmas üdülőhely a Balaton északkeleti öble közelében, az Öreg-hegynek a tóra leereszkedő lejtőjén.

Egyike a Balaton-környék egyik legkultúráltabb, legnagyobb jövőjű fürdőhelyeinek.
Fejlődésében nagy szerepet játszik Veszprémnek közelsége, mintegy a Közép-Dunántúl nagy gazdasági, kulturális és idegenforgalmi központjának üdülővárosrészeként alakult ki. Balatonalmádihoz tartozik Vörösberény valamint Budatava és Káptalanfüred nevű üdülő település, de Szentkirályszabadja is.
A Wesselényi kilátó ahonnan jó időben Tihanyig is ellátni, a vasútállomástól fél órás sétával érhető el. Vörösberény ma már tulajdonképpen Almádi északi város része, autóval vagy sétálva is könnyen megközelíthető.

LÁTNIVALÓK:

Szent Imre plébániatemplom: 1930-ban épült, Medgyessy István tervei alapján. Falfestményeit Karle János készítette. 1957-ben építették fel az oldalkápolnát, amely korábban a budai Várban állt és a szent jobbot őrizték benne. A kápolna szép mozaikja Lotz Károly alkotása.

A park: A strandfürdő mögött terült el, természetvédelmi terület. Szobrok díszítik, amelyek közül Petőfi Sándorét Izsó Miklós, Kossuth Lajosét és II. Rákóczi Ferencét Holló Barnabás alkotta.

KÖZLEKEDÉS:

Balatonalmádi a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vasúti fővonalon fekszik. Áthalad Balatonalmádin az északi part főútvonala a 71 sz. út, és ide érkezik a Veszprémből kiinduló közvetlen közút. Autóbusz-közlekedés a szomszédos üdülőhelyekkel és Veszprémmel, nemzetközi járat nyáron Grazba, Bécsbe, az olaszországi Velencébe.

Étterem

Szálloda

Panzió

Fogadó - Csárda

Apartman

Vendéglő

Kávézó - Presszó

Pizzéria

Söröző

Pub

Cukrászda

Üdülőház

Kulturális központ

Hajózás - hajókikötő

Képek