Vendéglátóhely.hu

Balatonboglár

Balatonboglár címere

Egyike a régi hagyományokra visszatekintő Balaton-környéki üdülőhelyeknek.

A községet már 1211-ben említik az oklevelek, ekkor a tihanyi apátság birtokában volt, évszázadokon át ismert egykor forgalmas révátkelőhely volt az északi parti Révfülöp felé. Több mint 70 évvel ezelőtt már rendszeres üdülőélet folyt Balatonbogláron, villasorának épületei sok helyütt idézik a hagyományos, régi fürdővilág hangulatát. Balatonboglártól 9 km-re fekszik Szőlősgyörök, a volt Jankovics-kastéllyal és a körülötte elterülő 21 hektárnyi fagyűjteménnyel.
Az idelátogató turistáknak a város olyan változatos rendezvényekkel, kiállításokkal, koncertekkel és egyéb programokkal szolgál, melyek vidám hangulatuk mellett betekintést nyújtanak a magyar kultúrába, hagyományaikba.

LÁTNIVALÓK:

Római katolikus templom: 1932-ben épült, a Balaton-part első modern stílusú középülete. Az ókeresztény bazilikák nemes, egyszerű formáit idézi.

Vár-hegy: 162 m magas, vulkanikus eredetű hegy. A Xantus Jánosról elnevezett kilátótoronyból szép kilátás nyílik a Balatonra és a somogyi dombokra. E helyen a korai vaskorban földvár volt, s egy római őrtorony alapfalai is előkerültek.

Vörös-kápolna és Kék-kápolna: nevüket külső faluk színéről kapták, kiállításokat, irodalmi előadásokat tartanak bennük.

KÖZLEKEDÉS:

Balatonboglár vasútállomása a Budapest-Nagykanizsai vasútvonal mentén fekszik. Áthalad a község a 7. Sz. főút, amelyből Kaposvár felé közút ágazik ki. Autóbusz közlekedés a környező községbe, déli parti üdülőhelyekre, közvetlen távolsági járatok, mint Balatonszárszónál, továbbá nyáron Grazból is.

Étterem

Szálloda

Panzió

Vendéglő

Borozó

Pincészet

Kávézó - Presszó

Pizzéria

Strand

Cukrászda

Képek