Vendéglátóhely.hu

Cserkeszőlő

Cserkeszőlő címere

A megye déli részén, a Tiszazugban, a Kecskemét-Békéscsaba közötti főút mentén helyezkedik el.

A megye déli részén, a Tiszazugban, a Kecskemét-Békéscsaba közötti főút mentén helyezkedik el. Homokos határa nagyon kedvez a szőlő- és zöldségkultúrának. Termálvizű gyógyfürdője miatt jelentős a helység idegenforgalma is. Tiszakürt szőlőtelepítésén létesült önálló község. Varjas- és Kisasszony- pusztán az 1810-es években kezdtek szőlőt telepíteni, több család kiköltözött, és szőlőműveléssel kereste kenyerét. 1952-ben lett önálló község. A Cserke mint földrajzi név Tiszakürt határában előfordult a múlt században. A Cserkeszőlő nevet az önállóvá váló község vette fel.

LÁTNIVALÓK:

Gyógyfürdő: 1943-ban szénhidrogén-kutatás során találták meg a 92°C-os 600 liter/perc hozamú termálvizet. Erre a vízre 1955-ben építettek gyógyfürdőt. A víz kémiai összetételét tekintve nátrium-kloridos, jódos és brómos ásvány- és gyógyvíz. A termálvízzel üvegházakat is fűtenek. Az üdülőket is kiszolgáló falu szőlő-, gyümölcs- és zöldségkultúrája méltán híres messze földön.

KÖZLEKEDÉS:

Kunszentmárton és Kecskemét között terül el, megközelíthető a 44. sz. főútról valamint autóbusszal a környező községekből.

Étterem

Szálloda

Panzió

Vendégház

Strand

Gyógyfürdő

Üdülőház

Tanya

Képek