Vendéglátóhely.hu

Egerszalók

Egerszalók címere

Egerszalók az egri Bükk alján, Egertől 7 km-re nyugatra fekvő település a Mátra és a Bükk hegység között.

Egerrel szomszédos, mezőgazdasági, szőlőművelő település, a Tarna menti dombság területén. Páratlan szépségű kaptárkövei, riolittufa pincéi, barlangházai, horgásztava, erdői és kultúrtörténeti emlékei az aktív pihenés megannyi lehetőségét kínálja.

LÁTNIVALÓK:

Katolikus templom: Barokk stílusú. 1783-ban emelték Carlone tervei szerint. A két oldalán árkádos régi plébániaházzal, a modern felfogású Mária-emlékhellyel, a különálló barokk harangtoronnyal érdekes együttest alkot. Párkányokkal, ablakokkal, szoborfülkékkel jól tagolt, vázákkal díszített homlokzata van. A déli oldalhomlokzaton szép barokk kapu nyílik. Háromszakaszos a hajó, kupolás a szentély, klasszicizáló stílusú a főoltár, amely kegyképpel díszes. A többi berendezési tárgy is értékes barokk kori mű.

Természetvédelmi terület: A Demjén felé vezető útról kis leágazással elérhető az a különleges formájú, anyagú és színű forrásképződmény, amely az olajkutató fúrás során talált hévízből rakódott le. Egerszalókon működik az ország legfiatalabb gyógyfürdője, amelyet 68°C-os nőforrás táplál. A környéken elszórtan tufából képződött különleges tornyok, az ún. kaptárkövek és sziklafalak láthatók. Érdekes, különleges látványt nyújtó terület.

KÖZLEKEDÉS:

Eger közvetlen közelében található a település, megközelíthető a 25. sz. főútról valamint autóbusszal a környező községekből.

Étterem

Szálloda

Panzió

Vendégház

Apartman

Magánszálláshely

Pincészet

Strand

Gyógyfürdő

Üdülőház

Képek