Vendéglátóhely.hu

Hévíz

Hévíz címere

Az ország legnagyobb, legismertebb gyógy- és üdülőhelyei közé tartozó Hévíz a Balaton délnyugati végének közvetlen közelében

Az ország legnagyobb, legismertebb gyógy- és üdülőhelyei közé tartozó Hévíz a Balaton délnyugati végének közvetlen közelében, Keszthelytől 6 km távolságra fekszik. Nem szoros értelemben vett "balatoni" fürdőhely, de a tó közelsége, a gyógy- és üdülővendég-áramlás hagyományosan kialakult vonalai mégis a tó körzetéhez kapcsolják. Városias beépítésű település, amely gyógy-intézményeivel, üdülőházaival, nemzetközileg elismert, élvonalbeli gyógyhelyek közé emelik. Gyakran tartanak itt orvos-kongresszusokat is.

LÁTNIVALÓK:

Tófürdő: A település különleges értéke a 47.500 m2 vízfelületű, meleg vizű tó, amely egyen a világ második legnagyobb meleg tava. A tó hőmérséklete nyáron 33-34 °C, télen 26-28 °C, ezáltal egész éven át lehetséges a szabadtéri fürdőzés. A tó erőteljes kipárolgása a környék klímáját is előnyösen befolyásolja. A gyógyvizet eredményesen alkalmazzák a gyógyító munkában. Különösen jótékony hatású a reumatikus, mozgásszervi, izom-, idegrendszeri megbetegedésekre, nőgyógyászati bántalmakra. Inhalációs kezelések formájában hasznosítják légúti megbetegedések gyógyítására is. A tó és környéke természetvédelmi terület.

KÖZLEKEDÉS:

Hévíznek vasútállomása nincs, a keszthelyi vasútállomástól autóbuszjáratokkal érhető el, amelyek a keszthelyi főtéren is megállnak. Távolsági autóbusz-közlekedés a környező községekkel, közvetlen járatok Győrből, Pápáról, Sümegről, Szigligetről, Badacsonyból, Veszprémből, Zalaegerszegről, Nagykanizsáról, Szombathelyről, Tatabányáról, Budapestről, nyáron Graz, Bécs felől is.

Étterem

Szálloda

Panzió

Vendégház

Fogadó - Csárda

Apartman

Vendéglő

Borozó

Kávézó - Presszó

Söröző

Gyógyfürdő

Termálfürdő

Bár

Gyógyszálló

tejivó

Képek