Vendéglátóhely.hu

120 millió forint turisztikai rendezvényekre és marketingre

Hírszerkesztő , 2008. március 19. 11:45

Turistacsalogató rendezvények megtartására és az Észak-Alföld ismertségét növelő marketingeszközök megjelenésére az idén pályázati úton 120 millió forint támogatás nyerhető el - közölte Károlyi Jánosné, a regionális idegenforgalmi bizottság tagja kedden, a szolnoki megyeházán tartott sajtótájékoztatón.

[MTI] Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai célelőirányzatából rendelkezésre álló pénz a tavalyinál lényegesen, összességében 70 millió forinttal több, és ettől a turizmus szezonális ingadozásának csökkentését, valamint az egy turistára jutó bevétel növekedést remélik - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a rendezvények támogatására szánt keretösszeg 120 millió forint, és 45-50 pályázatot várnak. Sikerre csak az a pályamunka számíthat, amely a felsoroltak közül legalább egynek megfelel: a régió kiemelt garantált programja, hagyományőrző és rendszeresen megtartják, az "Észak-alföldi régió ajánlásával" címet viseli vagy kistérségi összefogással valósul meg. A támogatás odaítélésénél előnyt élveznek a 2008. évi "Vizek Évéhez" és a "Reneszánsz Évhez", valamint a 2009. évi "Kulturális Turizmus Évéhez" kapcsolódó események, rendezvények. A pályázatok április 15-ig adhatók be, az elnyerhető támogatás mértéke maximum 6 millió forint vagy a rendezvény összköltségének legfeljebb ötven százaléka.

Pusztai Tamás, a regionális idegenforgalmi bizottság másik tagja arról számolt be, hogy a marketing eszközök esetében a rendelkezésre álló keretösszeg 40 millió forint, és várhatóan 20-25 pályázatot tudnak majd támogatni. Olyan pályamunkákat várnak, amelyek a régió turisztikai kínálatának piacra jutását korszerű marketingeszközökkel segítik, erősítik a partnerség szerepét, és ösztönzik az egységes regionális marketing megvalósítását. Vissza nem térítendő támogatásként maximum 2 millió forint ítélhető oda, míg a támogatás intenzitása az önkormányzatok illetve non-profit szervezetek esetében az összköltség legfeljebb 65 százaléka, más pályázóknál legfeljebb 50 százalék.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »