Vendéglátóhely.hu

150 millió forintot kapott egy magyar borexportőr

Hírszerkesztő , 2012. szeptember 5. 19:26

Mintegy 150 millió forintot kapott a minőségi magyar borokat exportáló Amand Wine Export (AWE) Kft. az Euroventures IV kockázati tőkebefektető alaptól és Charles Mount angol magánbefektetőtől.

A borkereskedő cég megállapodásokat kíván kötni minőségi magyar borok kivitelére. A befektetést az Európai Unió Jeremie Alapja és a Svájci-Magyar Együttműködési Program tette lehetővé.
A közlemény szerint ezzel új lendületet vehet a minőségi magyar borok exportja.

A közlemény kitér rá: az AWE további kizárólagos nemzetközi disztribúciós szerződések megkötését tervezi a legkiválóbb magyar, nem tömegpiaci borok készítőivel. E megállapodások keretében a cég szervezi meg az általa képviselt márkák kereskedelmét, irányítja márkái értékesítési és marketing tevékenységét a célpiacokon. A társaság földrajzilag két területre kíván koncentrálni.

A fejlett piacokon - mint például az Egyesült Államok vagy az Egyesült Királyság - jelentős igény van kevésbé ismert régiók új boraira. A fejlődő piacokon - mint például Kína vagy Brazília - már a kezdetektől erős keresletet lehet generálni a magyar borokra a cég szerint.

"Az Euroventures korábbi alapjai sikerrel fektettek be a Hilltop és a Royal Tokaji borászatokba. Bízunk benne, hogy az AWE révén újabb piacok ismerik meg magyar prémium borokat, és újabb magyar borok válnak keresett termékké külföldön" - idézi a tájékoztatás Tánczos Pétert, az Euroventures igazgatóját.
Az Euroventures Kockázati Tőkealap Kezelő Zrt. Közép-Kelet-Európa vezető független kockázati tőkebefektetője. Az Euroventures 1989 óta több mint 40 alkalommal fektetett be nemzetközi ambíciókkal rendelkező magyar vállalatokba.

A cég 2010 óta kezeli az Európai Uniós Jeremie-program részeként létrejött Euroventures IV társbefektetési alapot, amely a Svájci-Magyar Együttműködési Program hozzájárulásával 7,1 milliárd forintra bővült.
Az Euroventures IV alap célja ígéretes, kiváló menedzsmenttel rendelkező magyar közép- és kisvállalkozások - társbefektetők bevonásával történő - tőkefinanszírozása. Az alap futamideje 10 év, a befektetési periódus 2013. december 31-ig tart - olvasható a közleményben.

[mti]

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »