Vendéglátóhely.hu

Jövőre is lesz pályázat szociális üdülési csekkre

Hírszerkesztő , 2007. december 27. 13:33

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és a vele együttműködő szervezetek február 1-jétől 2,5 milliárd forinttal kívánják támogatni az alacsony jövedelmű nyugdíjasokat, a fogyatékkal élőket, a több gyermeket nevelő munkavállalókat illetve a szakiskolai tanulókat; a támogatásra januártól lehet pályázni - közölte az alapítvány csütörtökön a távirati irodával.

Üdülési Csekk[MTI] A közleményben emlékeztettek rá: az alapítvány 2007-ben a gazdálkodók részére közel 28 milliárd forint összegben értékesített kedvezményes üdülési csekket. Mint írták, a csekk forgalmazásából keletkező eredményt az alapítvány a szociálisan rászorultak támogatására fordítja: minden megvásárolt 25 csekk forgalmazásával egy hátrányos helyzetű ember üdülésének feltételeihez járul hozzá a vásárló.

Hozzátették: az alapítvány mint az ország legtöbb támogatást nyújtó civil szervezete 2007-ben 1,7 milliárd forint értékben tudta támogatni a rászorultak pihenését, kikapcsolódását, üdülését.

Az alapítvány és a vele együttműködő szervezetek február 1-jétől - pályázati úton - 1,24 milliárd forint összegben kívánják támogatni az alacsony jövedelmű korbetöltött nyugdíjasokat, 460 millió forint összegben a fogyatékkal élőket, 740 millió forint összegben a több gyermeket nevelő munkavállalókat, illetve 60 millió forint összegben a szakiskolai tanulókat.

A pályázati feltételek és a szükséges formanyomtatványok január közepétől érhetők el az alapítvány honlapján, valamint az ügyfélszolgálati irodákban.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »