Vendéglátóhely.hu

3. Országos TDM Konferencia, Balatonfüred

Hírszerkesztő , 2010. október 21. 11:20

2010. október 21-22-én zajlik a 3. Országos TDM Konferencia Balatonfüreden. A rendezvény célja elsősorban a magyarországi turisztikai desztináció menedzsment rendszer kiépítésével kapcsolatos aktualitások ismertetése, illetve a TDM szervezetek közötti tapasztalatcsere elősegítése.

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a konferencián stratégiai partnerséget kínált a TDM szervezetek részére. Ennek keretében a Társaság saját tevékenységeit a TDM szervezetek elképzeléseivel összhangban és szoros együttműködésben kívánja folytatni. Fontos különbség, hogy a helyi TDM szervezetek elsősorban a vendég kiszolgálásával, míg a térségi és regionális TDM szervezetek a turisztikai kínálat - elsősorban belföldi - piacra vitelével foglalkoznak. A TDM szervezetekkel történő együttműködés lehetőséget ad a keresleti trendek gyorsabb követésére, hiszen a turisztikai szolgáltatók képesek lesznek ezt közvetíteni. Ugyancsak kiemelt szempont, hogy a közös célok mentén elvégzendő szervezetfejlesztés keretében a rendelkezésre álló Európai Uniós forrásokat hatékonyan használjuk fel, akár marketingcélokra is.

Dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere a város példáján keresztül mutatta be a jelentős fejlődésen átment desztinációt, amihez a helyi TDM szervezet is hozzájárult tevékenységével. Ennek eredményeként a város sikeresen szerepelt az elmúlt évi TDM pályázaton, és felkészülten várja a további TDM szervezeti szinteket is célzó pályázati kiírásokat.

A program további részeként Fábián Eszter, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakmai tanácsadója ismertette a közeljövő turisztikai kormányzati elképzeléseit, az Új Széchenyi Terv egészségiparhoz kapcsolódó fejlesztési irányait, illetve a TDM rendszer kiépítésének aktuális lépéseit.

A TDM szervezeteknek a konferencián lehetőségük adódik továbbá a közeljövőben kiírásra kerülő TDM pályázati rendszer megismerésére, az egymás közötti tapasztalatcserére, illetve a legjobb gyakorlataik bemutatására. Ennek keretében elsősorban a szolgáltatásfejlesztési kezdeményezéseiket és szervezeti tapasztalataikat osztják meg egymással. A résztvevők, szekcióülések alkalmával megvitatják a TDM képzések témakörét is, a balatoni TDM szervezet továbbfejlesztésének lehetőségeit, illetve egy országos TDM szakmai ernyőszervezet létrehozásának a feltételeit.

A TDM szervezetekkel kapcsolatban bővebb információt az MT Zrt. által szerkesztett alábbi oldalon találhatnak az érdeklődők: www.desztinaciomenedzsment.hu

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »