Vendéglátóhely.hu

65 ezren voltak kíváncsiak az Utazás kiállításra az idén

Hírszerkesztő , 2008. március 3. 19:35

Az Utazás kiállítást és társrendezvényeit február 28. és március 2. között 65 ezren tekintették meg - közölte a Hungexpo Zrt.

[MTI] A 31. Utazás és társrendezvényein, a KARÁT kiállításon, a II. Magyar Leader Expon és a Culinary Expo - Gasztro Shown ötven ország 924 kiállítója mutatkozott be.
A Hungexpo közleménye szerint a külföldi és a belföldi úti célok iránt egyaránt nagy volt az érdeklődés. Az idén is sokan kötötték le nyári programjaikat a kiállításon, élve a vásári kedvezményekkel.
Sokan keresték fel a külföldi díszvendég, Szlovénia, illetve az ígéretes úti célként bemutatkozó Vietnam standját is.

Számos látogatót vonzottak a belföldi pavilonok, illetve a Leader Expo is ahol a magyaros vendégszeretetből kaptak ízelítőt az érdeklődők. A hazai régiók, nagyvárosok bemutatkozása központjában a hazai vízi világ szerepelt, összhangban a Magyar Turizmus Zrt. Vizek Éve kampányával. A Leader Expo-n pedig a "városlakók" nemcsak a vidéki életformát ismerhették meg, hanem az "e-vidék", az eMagyarország Pont programot is.
A Culinary Expo és Gasztro Show-n nemzetközi bemutatókat, gasztronómiai versenyeket láthatott a közönség.

A közlemény szerint nagy volt az érdeklődés az UTAZÁS szakmai programjai iránt is. A szakmai látogatóknak az amerikai vízum kiadás új szabályrendszeréről, az online utaztatás legújabb trendjeiről, az internetes utazási fórumokról, európai kulturális körutak szervezéséről, valamint a fenntartható vidékfejlesztés lehetőségeiről tartottak előadásokat.

Az Utazás kiállítás alkalmával kétéves együttműködési megállapodást írt alá a Hungexpo Zrt. és a Magyar Turizmus Zrt. A stratégiai megállapodás a 2010. évi Utazás lebonyolításáig érvényes. Magyarország vezető kiállítás-szervező cége és a turisztikai szervezet csaknem egy évtizede működik együtt a kiállítás kapcsán, a partneri viszonyt idén erősítették meg először hivatalosan, együttműködési megállapodás keretében.

A vásáron a belföldi résztvevők közül a "B" pavilon legszebb standja címet Debrecen, a "D" pavilon kiállítói közül pedig Székesfehérvár kapta. A külföldi utazási lehetőséget kínáló "A" pavilon győzteseként Spanyolország, az utazási irodák közül pedig az IBUSZ vehette át az elismerő oklevelet.
 

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »