Vendéglátóhely.hu

A Fesztiválok évében is torkoskodhatunk - Torkos Csütörtök: 2010. február 18.

Hírszerkesztő , 2009. december 21. 23:42

Ismét készülhetnek a torkoskodást kínáló vendéglátóhelyek, illetve a torkoskodni kívánó vendégek, ugyanis a Magyar Turizmus Zrt. a 2010-es Fesztiválok Éve keretében is meghirdeti az immár védjeggyé vált Torkos Csütörtök akciót. 2010-ben a néphagyományon alapuló, a Hamvazószerdát követő napon zajló akció február 18-ára esik. A csatlakozni kívánó éttermek az MT Zrt. által létrehozottwww.menjunkenni.hu honlapon keresztül regisztrálhatják magukat az ötödik Torkos Csütörtök akcióban való részvételre. A mára sikeres védjeggyé vált esemény alkalmából évről évre több étteremben fogyaszthatnak fél áron a vendégek. 2009-ben – az MT Zrt. szervezésének és koordinálásának köszönhetően – 1300 étteremben 230 ezer vendég torkoskodott.

Torkos csütörtök étterem kereső: klikk!


 Az akcióhoz való csatlakozás feltételei

Az akcióhoz mindazon éttermek és vendéglátóipari egységek csatlakozhatnak, akik vállalják, hogy február 18-án egész nap – teljes nyitva tartási idejük alatt – ’a la carte’ kínálatukból 50%-os kedvezményt biztosítanak a számla végösszegéből a helyben fogyasztásra, bármilyen – az év többi szakában is elfogadott – fizetési mód választása esetén. A csatlakozás feltétele tehát a Torkos Csütörtök hetén és az azt megelőző héten használt ’a la carte’ étlap és itallap választékának és árainak teljes körű megtartása és az ÉTEL- ÉS ITALFOGYASZTÁSRA együttesen, azaz a számla teljes végösszegéből adott 50%-os kedvezmény! Külön erre az alkalomra készített úgynevezett „Torkos Csütörtök”, azaz szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet. Azon éttermek jelentkezését, amelyek ellen 2009-ben jogos panasz merült fel, a 2010-es évre nem tudja fogadni a Magyar Turizmus Zrt.

A csatlakozó szolgáltató vállalja azt is, hogy az akció hatékonyságmérésének céljából a Magyar Turizmus Zrt. által összeállított elektronikus szakmai kérdőívet kitölti, és az MT Zrt. számára 2010. február 28-ig visszaküldi. Az eredményeket a Magyar Turizmus Zrt. az akcióban résztvevők számára eljuttatja.

Az éttermek a csatlakozási felhívást teljes terjedelmében olvashatják a www.menjunkenni.hu honlapon, ahol arra is választ kaphatnak, hogy esetleges technikai, vagy szakmai jellegű kérdéseikkel hova fordulhatnak.
 
Regisztráció 2010. január 10-én éjfélig

Az akcióban részt venni kívánó éttermek, ill. vendéglátóhelyek egészen 2010. január 10-én éjféligjelentkezhetnek, a korábbi évekből már ismert www.menjunkenni.hu honlapon. A fent említett határidőig beérkező jelentkezőket a Magyar Turizmus Zrt. a nyomtatott sajtóban is népszerűsíti, illetve további promóciós eszközöket (matrica) is biztosít számukra. A január 10-i határidő után a Társaság még egészen 2010. február 15-én 11:00 óráig fogadja a jelentkezéseket, azonban ebben az esetben kizárólag az online kommunikációjában tud megjelenési lehetőséget biztosítani a vendéglátóhelyeknek.

Kedvezmények az éttermek részére is

A Magyar Turizmus Zrt. az akció sikere érdekében a nagykereskedések és éttermi beszállítók részére is felhívást tesz közzé, hogy a kampányhoz kapcsolódó vendéglátóhelyek kedvezményekben részesülhessenek a Torkos Csütörtököt megelőző napokban. A csatlakozó nagykereskedelmi partnerekről és a kedvezmények mértékéről a www.menjunkenni.hu honlapon tájékozódhatnak majd az érdeklődők.

Torkos Csütörtök: sikeres védjegy

A Magyar Turizmus Zrt. 2009. április 7-től kizárólagos jogosultja a Magyar Szabadalmi Hivatal által 198 609-es számon lajstromozott Torkos Csütörtök védjegynek, így a jövőben a szóösszetételt csak azon éttermek használhatják, amelyek regisztrált résztvevői a Magyar Turizmus Zrt. akciójának.

[itthon.hu]

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »