Vendéglátóhely.hu

A Föld órája - Kiönti az ötméteres óriásgyertyát a WWF Magyarország

Hírszerkesztő , 2013. március 20. 9:56

Kiönti az ötméteres óriásgyertyát a Természetvédelmi Világalap magyarországi szervezete: 1397 régi gyertya, illetve gyertyacsonk gyűlt össze A Föld órája eseménysorozat során a március 1. és 17. között zajló gyertyagyűjtő akcióban, így a szervezet korábbi ígéretéhez híven elkészíti a gyertyaóriást, amelyet a március 23-i ünnepségen gyújtanak meg.

Magyarországon idén A Föld Órája eseménysorozat "főszereplője" a gyertya. A WWF Magyarország 17 napon keresztül a WestEnd City Centerben elhelyezett gyűjtőszigetein várta a régi, már nem kedvelt gyertyákat és gyertyacsonkokat - emlékeztetett a szervezet közleménye.

A szervezet vállalta, hogy ha 1000 gyertya összegyűlik a gyűjtőpontokon, akkor kiönti az öt méter magas viasztornyot a március 23-án 19 órakor kezdődő hivatalos "lekapcsolóeseményre".

A program Tóth Vera élő koncertjével indul a bevásárlóközpont tetőkertjén, majd 20 óra 30 perckor a WWF Magyarország ünnepélyesen lekapcsolja Budapest díszvilágítását. Az elsötétülés után Erőss Zsolt hegymászó gyújtja majd meg az óriásgyertyát. Ezt követően gyertyafényes ünnepség során biciklivel működtetett DJ pult szolgáltatja a zenét és afrikai hangszereken játszó dobosok és tűzzsonglőrök szórakoztatják a látogatókat.

mti

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »