Vendéglátóhely.hu

A fővárosban már találtak hiányosságokat a hatóságok a szórakozóhelyeken

Hírszerkesztő , 2011. január 22. 11:48

Az átfogó ellenőrzés során a fővárosban máris találtak olyan szórakozóhelyet a VI. kerületben, ahol több hiányosságot is feltártak a szakhatóságok. A múlt szombaton, három halálos áldozatot követelő diszkótragédia után országszerte mindenre kiterjedő ellenőrzési akció kezdődött a szórakozóhelyeken. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján közölte, hogy egy Király utcai szórakozóhely ellenőrzése során az alkoholtermékek készletforgalmi nyilvántartását és szabályzatát nem találták a helyszínen. Annak pótlólagos bemutatására idézést adtak át a szórakozóhely képviselőjének, akivel közölték, amennyiben a dokumentumokat nem mutatják be, a hatóság 50 ezer forintos mulasztási bírságot szabhat ki.

Emellett a terézvárosi önkormányzat által elrendelt helyszíni vizsgálat során azt állapították meg, hogy engedély nélküli építési tevékenység (beépítés) történt a szórakozóhelyen, ezért a képviselőt felszólították a fennmaradási engedély beszerzésére. A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság munkatársai írásban értesítik majd az illetékes kerületi jegyzőt a szórakozóhely elektromos hálózatának állapotáról - tették hozzá.

Az országos ellenőrzési akció keretein belül "az önálló képviseletre, nyilatkozatra jogosultak előzetes értesítését követően" pénteken megkezdték a fővárosi szórakozóhelyek ellenőrzését. Az ellenőrzésben több szakhatóság vesz részt, a BRFK biztosítása mellett a fővárosi tűzoltók, a terézvárosi önkormányzat, a Fővárosi Kormányhivatal Munkaügyi Felügyelőségének és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai működnek közre.

Múlt szombaton a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három lány vesztette életét. Hat ember ellen indult eljárás. A terézvárosi jegyző szerdán 90 napra bezáratta a szórakozóhelyet. Pénteken Timár Zoltán, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodájának vezetője az MTI-nek elmondta, hogy több szakhatóság az ország egész területén mindenre kiterjedően ellenőrzi a szórakozóhelyeket.

"A cél az, hogy minél nagyobb mélységben, minél több szórakozóhely jelenlegi állapotának felmérésével tudják garantálni a szórakozni vágyók nyugalmát és biztonságát" - mondta Timár Zoltán. Az ellenőrzések befejezése után a tapasztalatokat összesítik, majd az akció végső eredményeit közzé teszik - mondta. Pénteken a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról számolt be az MTI-nek, hogy átfogó rendőri ellenőrzésre számíthatnak a közeljövőben Pest megye számos szórakozóhelyén is. Kovács Viktória a West Balkánban történt tragikus esettel összefüggő intézkedési terv kapcsán azt mondta: a legnagyobb, 1,2 millió lakosú Pest megyében is akcióba lendülnek a rendőrök.

[mti]

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »