Vendéglátóhely.hu

A Közép-Európai Rali akár 379 milliós többlet adóbevételt hozhat

Hírszerkesztő , 2008. február 15. 14:18

A Közép-Európai Rali a becslések szerint 250-379 millió többlet adóbevételt hozhat Magyarországnak - mondta Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) államtitkára egy turisztikai konferencián pénteken Budapesten.

[MTI] Az államtitkár elmondta, hogy minimum 30 ezer, maximum 50 ezer nézővel számoltak. Megjegyezte, hogy egyes vélemények szerint ennél még többen is érkezhetnek "ügyes promócióval".
Becslésük szerint a sportesemény idején a külföldi látogatók 1,219-1,891 milliárd forintot költenek Magyarországon. A szervezők úgy számolnak, hogy az átlagos tartózkodási idő 1,6, illetve 2,7 nap lehet.
A rendezési költségvetés 1,8 millió euró. A Magyar Turizmus Zrt. 200 ezer euróval járul hozzá a költségekhez.

Ujhelyi István elmondta: a francia jogtulajdonos, az A.S.O. - azon kívül, hogy három hírszolgáltatóval leszerződött - 300 ezer euró költségvetéssel saját műsort készít a rendezvényről, az Eurosport televíziós csatorna végig közvetíti a versenyt.

Az államtitkár szerint nem ez a verseny oldja meg a turizmus jövőjét, de úgy vélte, kellenek olyan ötletek, amelyek olyan látogatókat hoznak Magyarországra, akik egyébként nem jönnének.
Szalay Balázs, a Dakar Series Közép-Európa Rali szervezője szerint 100 ezer ember érkezhet a rendezvényre. Elmondta, hogy az összes nagy gyári csapat részt vesz a versenyen.
A viadal április 20-án rajtol Budapesten a Hősök teréről. A rendezvény szervezői mintegy 250 versenyzővel számolnak. A Magyarországot és Romániát érintő versenynek április 26-án Balatonfüreden lesz vége. A verseny 75-80 százaléka érinti a magyarországi helyszíneket.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »