Vendéglátóhely.hu

A magyarországi szállodák jövedelmezőségét is rontja a pénzügyi válság

Hírszerkesztő , 2008. november 27. 21:28

A magyarországi szállodák jövedelmezőségét is érezhetően rontotta az elmúlt hónapokban lezajlott pénzügyi válság - közölte csütörtökön Kovács István, a Magyar Szállodaszövetség főtitkára Sárváron, ahol a szövetség közgyűlése tartotta közgyűlését.

[MTI] "Gyakorlatilag augusztus hónaptól kezdve egész Európában és így Magyarországon is visszaesett a szállodai foglalások száma, ez a tendencia folytatódott szeptemberben és októberben is" - mondta.

Hozzátette: a csökkenés mértékéről nehéz általános érvényű számokat mondani, mert az egyes régiók adatai az eltérnek egymástól, de becsléseik szerint a szállodák forgalma Magyarországon 8-10 százalékponttal esett vissza az előző év hasonló időszakához képest.

"A kilátások nagyon bizonytalanok, azok az elemzések amelyek a pénzügyi válság gazdaságra gyakorolt hatásairól készültek, a turizmus tekintetében elég borúlátóak" - mondta.

Kovács István elmondta azt is: a Magyar Szállodaszövetség közgyűlésén megpróbálnak kidolgozni egy olyan stratégiát amely következő másfél évre átsegítheti az ágazatot.

A közgyűlés csütörtök délután a sárvári Spirit Hotelben kezdődött ülésének záró részén az esti órákban várhatóan részt vesz Gyenesei István önkormányzati miniszter is.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »