Vendéglátóhely.hu

Alsóörs 2008-as eredményeiről

Hírszerkesztő , 2009. március 4. 20:39

Lassan véget ér a tél, a Balaton partján megkezdődik a tavaszi pezsgés. A fakutyázás, korcsolyázás a „Magyar tengeren” a múltba vész, a legkedveltebb üdülőhelyeken nekilátnak a 2009-es év célkitűzéseinek megvalósításához, készülnek a turistaszezonra.

Hebling Zsolt Alsóörs Község Polgármestere a 2008-as esztendő eredményeit számbavéve a következőkről számol be.

Az elmúlt év eredményes volt - statisztikáink szerint is, de a Veszprém megye napilapja által elkészített, országosan is egyedülálló felmérés alapján Alsóörs lett a "legkedveltebb balatoni nyaralóhely” az északi parton.

A vendégek véleményén alapuló versenyen az elmúlt évtizedben, minden évben az élmezőnyben szerepeltünk, de a 2008-as eredményünket még sokáig szeretnénk megőrizni, eseménydús, színes programokkal csábítani és megtartani vendégeinket, és a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület tagjaként felejthetetlen élményekkel gazdagítani a nagyközönséget. Alsóörsnek 1500 lakosa van, de nyáron megsokszorozódik az itt tartózkodók száma.

Szezonnyitónak tekinthető a Harley - Davidson fesztivál, amelynek útvonala Alsóörs - Paloznak, Balatonfüred - Tihany, és 2008-ban tízezer motoros vett részt rajta. Eleinte fenntartásaink voltak a rendezvénnyel kapcsolatban, de most már nagyon várjuk, mert lendületet ad további programjainkhoz.

Községünk történelme szorosan összefügg a török időkkel, a múltat őrzi az az emléktábla, amelyet a megyei közgyűlés alelnökével, Talabér Mártával közösen lepleztünk le 2008-ban.
A Sirály parkban Jókai Mórnak emeltünk mellszobrot, és kiosztásra kerültek a Mandulaünnep című fotópályázat díjai is.

Az itt pihenők számára természetesen elsősorban a Balaton nyújtotta kikapcsolódási, sportolási lehetőségek jelentik a fő vonzerőt, a Magyar Turizmus Zrt. jó hangulatú, aktív pihenésre ösztönző strandpartijának hatodik helyszínét adta tavaly az Alsóörsi strand, és együttműködtünk a Magyar Strandvízilabda Szövetség Egyesülettel az „Uniós Strandjátékok 2008 ” elnevezésű nemzetközi sportrendezvény lebonyolításában is.

A nyugodt strandolás érdekében szükséges megtenni a biztonsági intézkedéseket is tavaly már új mentőkatamaránok teljesítettek szolgálatot a tavon, beszerzésükhöz a mi Önkormányzatunk is nyújtott anyagi segítséget. A vízi mentés szükséges, és elengedhetetlen feladat, idén mégtöbbet szeretnénk tenni a gyors segítségadás érdekében.

Nyaranta a legtöbb embert, az 1991 óta hagyományszerűen megrendezésre kerülő Alsóörsi nyárbúcsúztató fesztivál csábítja településünkre, ahol helyet kapnak a könnyű és komolyzenei koncertek, művészeti kiállítások, a gasztronómia, a sport. A programra testvértelepülésünkről, a szlovákiai Kalászról, és az erdélyi Málnásról is érkezik küldöttség. 2008-ban nagy sikerrel került megrendezésre a Balatoni kutyás show, amelynek legfőbb üzenete, a kultúrált kutyatartásra való figyelemfelhívás volt. Önkormányzatunk és a Kőfaragók és Műkőkészítők Ipartestülete Hetedik alkalommal rendezte meg az Aranykalapács kőfaragó versenyt három kategóriában az Eötvös Károly Művelődési Ház előtti parkban.

A nyári turistaszezon végével nem zárultak le a szabadidő eltöltésére szervezett programok, művelődési házunkban színvonalas előadásokat biztosítottunk az érdeklődő közönségnek, és működtek a helyi kultúrkörök is.
Minden erőnkkel arra törekszünk, hogy az idei évről is elégedetten számolhassunk be.
 

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »