Vendéglátóhely.hu

Alsóörs strandja biztonsággal várja vendégeit

Hírszerkesztő , 2009. május 29. 22:15

Az alsóörsi strandfürdő 3 hektáron terül el, számos népszerű szolgáltatást biztosítva a kikapcsolódni vágyó vendégeknek. Idén újdonságokkal is bővül a kínálat, a strandvendégek biztonságát szolgáló hosszú élettartalmúra tervezett, látványosságnak is egyedülálló megfigyelőtorony, már a hivatalos nyitás első napjától segíti a vízimentők munkáját.

A vízimentők képviseletében Angyal István területi igazgató elmondta, hogy ez a kezdeményezés bizony példaértékű, hiszen mint a Balatoni strandok többségében Alsóörsön is az volt eddig a gyakorlat, hogy a kijelölt fürdőhelyméretének megfelelően, az előírások szerint egy képzett kolléga csónakban ülve a fürdőzők között pásztázta a vizet, a másik a parton figyelt. Az idei évtől közvetlenül a víz partján lesz egy strandi bázis, ami magasabbról, nagyobb vízfelületre enged rálátást, ezáltal hatékonyabb lehet a veszély felismerése, a vízben tartózkodó vendégek folyamatos figyelemmel kísérése, a vízi balesetek megelőzése. A mentőőrök minden esetben együttműködnek az egészségügyi szakszolgálatot ellátó kollégákkal, így ha a parton van szükség segítségnyújtásra, a kétségbeesett látogatóknak nem kell keresgélni az egészségügyi ellátóhelyet, hanem azonnal segítséget kérhetnek a messziről is jól látható megfigyelőtoronyban dolgozó egyenruhás munkatársunktól.

torony

A tavaly munkába állított mentőkatamaránok után 2009-ben Alsóörs strandján a megfigyelőtorony felállítása is jelentősen meggyorsítja a segítségnyújtást a vízi balesetek megelőzése érdekében.

 

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »