Vendéglátóhely.hu

Átadták Tatán a felújított Kristály Szállót

Hírszerkesztő , 2008. november 30. 10:14

Tata központjában pénteken átadták felújított a Kristály Szállót. Az 1772-ben emelt, egykori Szarka Fogadó épületében 33 új szobát alakítottak ki.

[MTI] A közel 625 millió forintosra tervezett beruházáshoz a tulajdonos Gasztro-Kristály Zrt. 187,5 millió forintos támogatást nyert az I. Nemzeti Fejlesztési Terv Regionális Operatív Programjából.

A belső terek korszerűsítése mellett eredeti formájában állították helyre a Fellner Jakab által tervezett szálloda épületszárnyainak külső formáját és a 200 éves tetőt.

A rekonstrukció során a műemléki védelem alatt álló épületegyüttes lehető legtöbb elemét megőrizték, így kerültek vissza az erkélyekre az Esterházyak kovácsoltvas címerei, a tető díszítő elemei és az eredetivel azonos megjelenésű, de energiatakarékos nyílászárókat készítettek.

A mostani bővítés után a szálloda összesen 50, négycsillagos szobával, illetve lakosztállyal várja a vendégeit, összesen 100 férőhellyel.

Az Esterházy szárny pincéjében az eredeti barokk boltívek kibontásával gyarapodott a vendégtér. A pincében borbemutatók számára hoztak létre hiteles környezetet.

A jövőben a tulajdonosok a belső udvarban az épület stílusához illeszkedő pihenőkertet hoznak létre, valamint úszómedencét és szaunát alakítanak ki.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »