Vendéglátóhely.hu

Az albán tengerpart fejlesztési terve

Hírszerkesztő , 2008. február 14. 9:52

Az albániai elitturizmust kívánja megalapozni az az urbanisztikai tanulmány és építési terv, amelyet Durres régió hivatala fogadott el, és amely egy 390 hektáros területet jelöl ki idegenforgalmi célra a Palles-fok és az Erzen folyó torkolata között, az Adriai-tenger partján.

[MTI] A turisztikai fejlesztésre kiszemelt terület maga a Lalzit-öböl, amelynek érintetlen, 35 kilométer hosszú, fehérhomokos partja van, tiszta tengere és mintegy övként, píneafenyő erdősáv veszi körül.
Az öböl környezetében 15 falu van szőlő- és gyümölcsfa-ültetvényekkel, s mintegy 23 ezer lakossal. A turizmus fejlesztésével az ott gazdálkodóknak lehetőségük nyílik tejtermékeik, zöldségük, gyümölcsük értékesítésére. Az épülő szállodák pedig munkahelyeket is teremtenek - írta helyszíni tudósításában az ATA albán hírügynökség munkatársa.

A minőségi turizmus jövendő helyén, a Lalzit-öbölhöz közel már működik Shen Pjeter faluban a falusi turizmus, 30 család fogad vendégeket, a külföldiek közül olaszokat, mert a Tauleda nevű helyi fejlesztési ügynökség együttműködési szerződést kötött a közép-olaszországi Marche tartománnyal.
Az albán kormány a tengerparti Lalzit-öböl jó megközelíthetősége végett tavaly nagy útépítésbe kezdett. Tiranából autópályán lehet már jövőre lejutni Durresbe és környékére. A beruházás 9 millió dollárba (több mint 1,5 milliárd forint) kerül.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »