Vendéglátóhely.hu

Az utazás számottevően javítja a közérzetet

Hírszerkesztő , 2008. november 13. 23:52

Az utazás számottevően javítja a közérzetet, gazdagítja az életet, és kifejezetten örömet szerez - ezek a főbb megállapítások szűrhetők le a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége által 2007 végén és 2008 elején készített felmérésből - közölte az Önkormányzati Minisztérium csütörtökön.

[MTI] A felmérés során három eltérő vendégkörű településen Egerben, Gyulán és Siófokon helyi lakosokat és turistákat kérdeztek arról, milyen hatást gyakorol életminőségükre az utazás.

A Turisztikai Tanácsadók Szövetsége 2006-2007-ben dolgozta ki azt a módszertant, amelyet a fenti kutatás során először alkalmaztak. E módszertan, valamint az úgynevezett turizmus-specifikus életminőség-index (TÉMI-index) a témája a csütörtökön és pénteken Budapesten megrendezésre kerülő nemzetközi kerekasztal beszélgetésnek, amelyre 13 országból 46 szakember érkezett.

A nemzetközi eszmecsere célja az, hogy az eddig Magyarországon letesztelt adatgyűjtési eszköz, valamint annak módszertani háttere nemzetközi ismertségre tegyen szert - olvasható a közleményben.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »