Vendéglátóhely.hu

Belföldi turisztikai kiállítás a jövő héten

Hírszerkesztő , 2008. szeptember 11. 17:22

Az idén szeptember 19-21. között rendezik meg a Főszezon című belföldi turisztikai kiállítást és szállásbörzét Budapesten a WestEnd Bevásárló- és Szórakoztatóközpont Millennium Tetőkertjében.

[MTI] A kiállítás hivatalos honlapja szerint a vásáron mintegy 60 kiállító várja a látogatókat.

A kiállítást szervező G-mentor Kft. csütörtöki közleménye szerint a belföldi turizmus minden eddiginél nagyobb ütemben fejlődik, a hazai lakosság ma már igényes és fizetőképes vendégkört jelent. A rendezvényt ezért nagy érdeklődéssel fogadták az idegenforgalmi szolgáltatók, a nyár elejére már minden kiállítóhely gazdára talált.

A Központi Statisztikai Hivatal közelmúltban publikált 2007. évi végleges adatai szerint tavaly a belföldi vendégforgalomban az elmúlt 17 év legmagasabb értékét regisztrálták. A belföldi vendégek száma 3,9 százalékkal, a vendégéjszakák száma 3,7 százalékkal nőtt. Nagyon magas bázishoz képest kell tehát értékelni az idei év első hét hónapjának eredményeit - figyelmeztet a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.)

Az MT Zrt. közleménye szerint az idén az első hét hónapban a külföldi és a belföldi vendégforgalom összességében nőtt: a vendégek száma 2,7 százalékkal emelkedett, a vendégéjszakák számának kevesebb mint 1 százalékos csökkenése mellett.

Az idén a vendégforgalom-növekedés a Budapest-Közép-Dunavidéken, a Dél-Alföldön, a Nyugat-Dunántúlon és a Tisza-tónál volt érezhető.

A közlemény szerint a Főszezon kedvező bemutatkozási lehetőséget kínál az új létesítményeknek, a színvonalas attrakcióknak, a fejlődőképes turisztikai szolgáltatóknak, köztük a szállodáknak, a legváltozatosabb igényeket kielégítő szálláshelyeknek, a gyógyfürdőknek, wellness-központoknak és a programszervezőknek.

A Magyar Turizmus Zrt. szakmai partnerként vesz részt a Főszezon kiállítás szervezésében.
A kiállításon - a szokásos standok helyett - csinos faházak idézik fel a vidék hangulatát, s mint minden rendes faluban, itt is lesz főtér, ahol kinyit a posta, a templomban harangszó üti el a delet, a kávéházban megpihenhetnek a látogatók - olvasható a közleményben.

A kiállítás mindhárom napján kalandjáték, rajzfilmek, ügyességi versenyek várják a gyerekeket.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »