Vendéglátóhely.hu

Bemutatták a jubileumi Szeptember Fesztivál programjait

Hírszerkesztő , 2009. augusztus 25. 15:26

Idén szeptember 4-6. között X. alkalommal kerül megrendezésre a Szeptember Fesztivál Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata, a Bókay kert Kht. és a Szemeretelepi Polgárőrség szervezésében, a Bókay-kertben.

A hagyományos nyár végi háromnapos Fesztivál programjait augusztus 25-én sajtótájékoztató keretében mutatták be a szervezők. Mester László polgármester köszöntőjét követően Gurmai Zita európai parlamenti képviselő arról beszélt, hogyan született meg a honatyák főzőversenyének gondolata, kik vesznek részt a vasárnapi versenyben és milyen különlegességekkel készülnek.

Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a gasztronómia turisztikai jelentőségére hívta fel a figyelmet. Az esemény jól illeszkedik az idei Kulturális Turizmus Évéhez, hiszen a kampányév fő pillérei között megtalálható a „Bor és gasztronómia”, valamint a „Fesztiválok, városlátogatások” is.

Pécsi Ildikó színművész a celebek és sportolók főzőversenyéről beszélt, Buday Péter mesterszakács pedig a zsűri elnökeként mutatkozott be.

A jubileumi Fesztivál számos újdonsággal szolgál: celebek, olimpikonok, honatyák főznek, továbbá sokszínű programok várják a közönséget. További információ a programokról: Szeptemberi Fesztivál a Bókay Kertben

[itthon.hu]

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »