Vendéglátóhely.hu

Borbarangolás a badacsonyi borvidéken

Bodonyi Miklós, 2013. február 7. 14:58

Badacsonyt és környékét kívánja népszerűsíteni a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület Borbarangolás című rendezvénysorozata, hogy a népszerű nyaralókörzet télen és tavasszal is vonzó úti cél legyen.

A több mint 200 főt számláló Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület egyik fő célkitűzése az elő- és utószezoni vendégforgalom élénkítése; ennek jegyében indították el 2007-ben a Borbarangolás rendezvénysorozatot, amelyet idén már hetedszer rendeznek meg - mondta Nagy Miklós, az egyesület alelnöke az MTI-nek.

Tagjaink összefogásával februártól folyamatosan nyitva tartó pincék és éttermek, szálláshelyek várják a borszerető látogatókat Badacsonyban, Badacsonytördemicen, Ábrahámhegyen és Szigligeten - tette hozzá.

A Borbarangolás során a nyitva tartó pincék és vendéglők heti turnusokban váltják egymást, szombat esténként pedig az éppen soros borosgazda ínyenc borvacsorával és legjobb boraival kínálja a vendégeket; a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szállásadói ezen időszak alatt hétvégi csomagajánlatokkal várják a borbarátokat.

A Borbarangolásban húsz pincészet vesz részt.

Nagy Mikós megjegyezte: Badacsony nemcsak a gasztronómia szerelmeseinek, hanem a sportokat kedvelő, aktív turistáknak is páratlan lehetőségeket biztosít. A csodálatos természeti adottságok mellett a kerékpározók, a teljesítménytúrázók, a nordic walking kedvelői egész évben szervezett túrákon vehetnek részt.

[mti]

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »