Vendéglátóhely.hu

Bővítés előtt a történelmi városok szövetsége

Hírszerkesztő , 2007. november 8. 20:15

Éves közgyűlését tartotta csütörtökön Gyulán a Magyar Történeti Városok és Térségek Szövetsége, a tanácskozáson a részt vevő települések képviselői egyebek mellett arról döntöttek, hogy bővítik a szervezetet és kapcsolatot létesítenek az Európai Unió és az UNESCO műemlékvédelemmel foglalkozó testületeivel.

[MTI] Az ülést követő sajtótájékoztatón Perjési Klára, a szövetség elnöke, Gyula polgármestere elmondta: 13 magyarországi település 2006 tavaszán hozta létre a szövetséget azzal a céllal, hogy együttműködjenek a kulturális és épített örökség megóvásáért, közkinccsé tételéért és hasznosításáért. Céljaik között szerepel közös programok, képzések, tanácskozások megszervezése, kiadványok elkészítése, valamint együttműködés a hazai és nemzetközi pályázatokon.

A Gyulán megtartott közgyűlés döntése szerint meg kell teremteni a belépés lehetőségét új tagoknak, s határozat született arról is, hogy kapcsolatot létesítenek az Európai Unió és az UNESCO műemlékvédelemmel foglalkozó testületeivel. "Emellett a szövetség nyitni szeretne a határon túli magyar történelmi városok felé is" - mondta Perjési Klára.

A csütörtöki ülésen döntöttek egy logópályázat kiírásáról, melyet a szövetség elsősorban a településeiken működő művészeti iskolákhoz juttat majd el; a nyertes pályamű Magyarország történelmi városainak turisztikai védjegyeként is szolgálhat.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »