Vendéglátóhely.hu

Csomagban kínálja idegenforgalmi programjait Miskolc

Hírszerkesztő , 2008. január 28. 8:03

Új típusú idegenforgalmi attrakcióval rukkol elő egy miskolci utazási iroda a városi önkormányzat támogatásával, háromnapos programcsomagokat kínál a városba, illetve Észak-Magyarországra látogatóknak, turizmus fellendülését reméli ezzel - mondta Bárdos István, a Szervíz Iroda vezetője.

[MTI] Magyar és német nyelven megjelent az a belföldi idegenforgalmi programokat kínáló katalógus, amely Miskolcra és Észak-Magyarországra hívja fel a figyelmet - mondta az idegenforgalmi szakember.
A most első alkalommal összeállított katalógus kiemelt figyelmet fordít a fesztiválturizmusra, a fürdővilágra és a történelemre.

A Miskolcra és az észak-magyarországi térségbe látogatóknak egyaránt kínálják a nemzetközi operafesztivál programjait, a miskolci kocsonyafesztivál rendezvényeit, a mezőkövesdi, bogácsi és a miskolc-tapolcai gyógyfürdőket, a diósgyőri és a sárospataki várat, de a látnivalók határon túlra - Kassa, Krasznahorka, Betlér - is átnyúlnak.

Bárdos István ügy fogalmazott: általában háromnapos komplett programot ajánlanak, "az egynapos turisták" ugyanis nem lendítik fel igazán a térség idegenforgalmát.

A tervek szerint jövőre bővítik a kínálatot, és más nyelven is megjelenítik a miskolci önkormányzat anyagi támogatásával elkészített katalógusukat, amelyet idén a magyar utazási irodák mellett több száz német és osztrák partnercéghez is eljuttattak.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »