Vendéglátóhely.hu

De mi is a Torkos Csütörtök?

Hírszerkesztő , 2010. január 20. 15:17

A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a Farsang. Ez a Húsvétot megelőző, Vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret. Ilyen például a Farsang elejét jelző "regélő hétfő" vagy a "farsang farkát" jelölő három jeles nap, a Húshagyó Kedd, a Hamvazó Szerda és a Torkos Csütörtök.

Torkos csütörtök étterem kereső: klikk!


Az egyik ilyen népszokás felelevenítésével, a Hamvazó Szerdát követő Torkos Csütörtök újjáélesztésével szeretnénk ráirányítani a figyelmet a hagyományok csodás tárházára. Torkos Csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő Hamvazó Szerdát követően ünnepeljük – ismét szabad volt húst fogyasztani, sőt bizonyos területeken a csütörtöki torkoskodás "kötelező" volt, már csak a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.

Használja ki ezt a lehetőséget, és torkoskodjon a Csatlakozott éttermek menüpontban január elejétől elérhető vendéglők bármelyikében, amelyek február 18-án 50%-os kedvezményt biztosítanak teljes étel- és italkínálatukból, helyben fogyasztás esetén.

A korábbi évek tapasztalata alapján érdemes lesz a kiszemelt éttermekben előre telefonon, vagy e-mailben helyet foglalni!

[menjunkenni.hu]

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »