Vendéglátóhely.hu

Dél-Dunántúl - 19 milliárd forint turisztikai fejlesztésekre

Hírszerkesztő , 2007. november 21. 16:17

A Dél-dunántúli Operatív Program (DDOP) összesen mintegy 19 milliárd forintot biztosít 2008-ban a régióban turisztikai vonzerő növelésére, komplex termékcsomagok kialakítására, egészségturisztikai beruházásokra és szálláshelyek bővítésére - közölte a Dél-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke szerdán Pécsett, sajtótájékoztatón.

[MTI] Sárdi Árpád beszámolt arról, hogy a balatoni térség turisztikai vonzerejének növelésére 2,71 milliárd forint jut, amelyből a terveik szerint hozzájárulnának a tó déli partján a strandok színvonalának emeléséhez, vitorláskikötők, kerékpárutak fejlesztéséhez, s két kisvasút korszerűsítéséhez.

Hozzátette: komplex turisztikai termékcsomagok kialakítására 6,186 milliárd forintot különítettek el. A pénzből olyan, több elemből álló termékcsomagok összeállítását segítenék, amelyek hozzájárulnának ahhoz, hogy a turisták számára több napra szóló szórakoztató programok álljanak rendelkezésre, és így a vendégéjszakák száma nőjön.

Sárdi Árpád közölte, hogy szálláshelyek fejlesztésére összesen 9,5 milliárd forintot, egészségturisztikai beruházásokra, azaz gyógy- és termálfürdők szolgáltatásainak bővítésére pedig 525 millió forintot lehet elnyerni.

Az elnök hozzátette: az utóbbira idén december 17-től jövő év március 3-ig, a többi forrásra január 21-ig, illetve február 1-jéig pályázhatnak önkormányzatok, vállalkozók. A támogatás mértéke a szálláshely-fejlesztés esetén 30-45 százalékos, a többinél 50-85 százalékos. A kivitelezési munkák az elbírást követően, 2009 elején kezdődhetnek.

A bizottság elnöke szólt arról, hogy a grémium az idén összesen 80 millió forinttal támogatta 111 Baranya, Somogy, Tolna megyei intézmény különböző rendezvényét és marketingtevékenységét.

Sárdi Árpád végezetül elmondta: a bizottság versenyt hirdet a Dél-dunántúli Régió borának megválasztására, ezzel is népszerűsítve a térség borkultúráját és a borokat készítő gazdákat.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »