Vendéglátóhely.hu

Egymilliárd forintos ökoturisztikai fejlesztés a Dráva-medencében

Hírszerkesztő , 2008. augusztus 16. 16:02

Befejeződött a Dráva-medence ökoturisztikai fejlesztésének programja: a mintegy 1,1 milliárd forintból megvalósult projekt utolsó elemét, a megújult Gyimóthy-villát Gyenesei István önkormányzati miniszter adta át a baranyai Nagyharsányban pénteken.

[MTI] A térségben élők újra felfedezték közvetlen környezetük értékeit, és összefogásuk révén azokat immár méltóképpen be tudják mutatni a természet szépségei iránt fogékony turistáknak - mondta a tárcavezető a szoborpark mellett álló, a szobrászok pihenőhelyéül szolgáló villa előtt mondott ünnepi beszédében.

Gyenesei István hozzátette: ez a vidék végre kiléphet az ismeretlenségből, s a turizmusnak a jövőben várhatóan jelentős szerepe lesz az itt található települések megélhetésében. Úgy vélte, éppen ezért fontos lenne, hogy a program folytatódjon több, a vonzerőt növelő létesítmény építésével, meglévő látványosságok rekonstrukciójával.

A 97,5 százalékban európai uniós forrásból megvalósult program keretében öt kistérség 29 településén összesen 41 beruházás történt. Pihenőhelyek, túraállomások, esőbeállók, madárlesek, turisztikai tájházak, és egyebek mellett népi hagyományokat őrző tájházak épültek, illetve újultak meg a beruházások nyomán.

A miniszter arra az újságírói kérdésre, miszerint tud-e arról, hogy van olyan alvállalkozó, akinek fővállalkozója 22 millió forinttal adós maradt, azt mondta: tájékozódni fog az ügyben.

Hozzátette: "jó lenne, ha Magyarországon is kialakulna az a vállalkozói kultúra, amelyben a korrektség, az adott szó legalább annyit ér, mint a papír".

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »