Vendéglátóhely.hu

Együttműködés a Bükk-hegységben található klimatikus gyógyhelyekért

Hírszerkesztő , 2007. november 14. 16:44

Az Észak-magyarországi Régió turizmusfejlesztési programja célul tűzte ki az infrastruktúra kialakítása és bővítése révén a helyi értékekre alapozott turisztikai szolgáltatások fejlesztését; ezért a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat, a miskolci városvezetés, Bükkszentkereszt község önkormányzata, a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága, illetve a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat, valamint a Szent Ferenc Kórház és a Gabona Hotel Rt. együttműködési megállapodást írt alá szerdán.

[MTI] Veres László, a miskolci városháza szóvivője az MTI kérdésére elmondta: az együttműködő szervezetek kiemelten érdekeltek abban, hogy a programjaikat összehangolva közreműködjenek a tervezett fejlesztésekben.

A Bükk-hegységben rendelkezésre álló természetes gyógytényezőkre - természetes ásványvíz, gyógyvíz, klíma, barlangi gyógyászat - alapozva, olyan egészségturisztikai fejlesztések megvalósítását szeretnék elősegíteni, amellyel hozzájárulnak egyes területek gyógyhellyé nyilvánításához, továbbá a már gyógyhellyé minősített területek körülményeinek fenntartásához.

Hozzátette: az együttműködő szervezetek képviselői a Bükk és térségében - kapcsolódva az Észak-magyarországi Régió 2007-2008-ra elfogadott turizmusfejlesztési akciótervéhez - a klimatikus gyógyhely és barlang gyógyászati projektek megszervezésében, megvalósításában, szakmai és érdekérvényesítő képességeik hatékony felhasználásával dolgoznak majd közösen.

A Klimatikus gyógyhely projekttel kapcsolatos előkészítő tárgyalások még 2006. második felében kezdődtek meg az érintett szervezetekkel. Az együttműködés kiemelkedő célkitűzése, hogy fejlessze és szélesítse a helyi önkormányzatok és helyi közösségek közötti kapcsolatokat az egészségügy, turizmus, valamint a kultúra területén is.

Emlékeztetett arra, hogy a klimatikus gyógyhelyek gyógyászati szempontból olyan adottságokkal rendelkeznek, amelyek a helyi földrajzi és klimatikus tényezők segítségével nyújtanak gyógyító vagy helyreállító jellegű kezelést. Magyarországon 13 klimatikus gyógyhelyet tartanak nyilván, köztük Lillafüredet is. A megállapodáshoz való csatlakozás mindenki számára nyitott, a későbbiekben további szervezetek jelentkezését várják - jegyezte meg.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »