Vendéglátóhely.hu

Elindult a Mobilfilm-fesztivál

Hírszerkesztő , 2009. július 17. 10:52

Mobilfilm készítő versenyre hívja az alkotni vágyókat a KultúrPart és a Magyar Turizmus Zrt. a Kulturális Turizmus Évében. A játék keretében egészen augusztus 24-ig pályázhatnak az érdeklődők a nyári fesztiválokon és kulturális eseményeken mobiltelefonnal készített kisfilmjeikkel. A VOLT Fesztiválon elindított játékkal a szervezők célja, hogy a „fesztivál életérzést” népszerűsítsék, illetve felhívják a figyelmet a népszerű kulturális eseményekre.

A szervezők augusztus 24-ig négy kategóriában várják a pályamunkákat: a legszemfülesebbek interjút készíthetnek kedvenc sztárjukkal, a szociálisan érzékenyebbek a fenntarthatóság jegyében készíthetik izgalmas kisfilmjüket, a hagyományőrzők a fesztiválok folklóreseményeit vehetik lencsevégre, míg a „tábortűz” kategória indulói akár közösen zenélő társaikat, akár önképzőkörök lelkes tagjait örökíthetik meg.

A pályázók a kisfilmjeiket a KultúrPart aloldalára regisztrációt követően tölthetik fel, amelyek a későbbiekben a You Tube-on is elérhetők lesznek. A kisfilmeket szakmai zsűri bírálja el, többek között a kulturális turizmus témaév pilléreinek védnökei – Novák Péter, zenész, színész, a KultúrPart kreatív vezetője, Konyári János borász, Szűcs Zoltán koreográfus és Török András útikönyvíró –, valamint Kalmár András rendező-operatőr dönt majd a végső sorrendről.

A legtehetségesebb alkotók a Magyar Turizmus Zrt. által felajánlott kétszemélyes bortúrán pihenhetik ki magukat, a T-Mobile jóvoltából gazdára talál egy iPhone 3G, továbbá a díjazottak részt vehetnek a KultúrPart workshopján, illetve a fenntarthatóság kategóriában nyertes filmeket bemutatják szeptember 25-én, a Fenntartható Napon is.

A játék szorosan kapcsolódik a Kulturális Turizmus Éve „Fesztiválok, kulturális rendezvények” pilléréhez, valamint felhívja a 2010-es témaévre is a figyelmet, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. a Fesztiválok Évének szentel.

„Telefonálunk, internetezünk, fotózunk, zenét hallgatunk – ma már minden a mobilról szól. Miért is ne használhatnánk fel kulturális célra? A fiataloknak szóló pályázataink segítségével interaktívvá tesszük a fesztiválokat, s szeretnénk megjelenést biztosítani a legtehetségesebb művészek számára” – hangsúlyozza Novák Péter, a Kulturális Turizmus Éve „Fesztiválok, kulturális rendezvények” pillérének védnöke a KultúrPart nyári fesztiváljai kapcsán.

[itthon.hu]

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »