Vendéglátóhely.hu

Európai Éttermek Nagydíját nyerte el a pécsi Aranykacsa Étterem

Hírszerkesztő , 2009. november 5. 22:34

Az Európai Bor és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének közgyűlése a 2008-as évben végzett szakmai munkájának elismeréseként, az Európai Éttermek Nagydíját adományozta a pécsi Aranykacsa Étteremnek.

A díjat Carlos Martín Cosme elnök adta át Háber Tamás étteremtulajdonosnak. Az európai szövetség spanyol, olasz, francia, litván, magyar, görög és portugál tagjai az európai éttermek látogatásai során az étel-, italkínálatot és a szakmai munkát értékelik. Bírálatuknál kiemelt szempont a hazai alapanyagok felhasználása, a termékek fogyasztási értéke és az üzlet enteriőrje is.

A pécsi Aranykacsa Étteremnek adományozott díj tovább erősíti Pécs és hazánk pozitív turisztikai imázsát, amely illeszkedik a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai célkitűzéseihez. Az Európa Nagydíj ugyanis egyrészt felhívja a figyelmet Pécs városára, amely 2010-ben Európa egyik Kulturális Fővárosa lesz, továbbá elismerése hazánk gasztronómiai értékeinek, amely a Magyar Turizmus Zrt. által meghirdetett Kulturális Turizmus Évének egyik pillére.

[itthon.hu]

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »