Vendéglátóhely.hu

Fesztivál Csolnokon a lengyelországi motorosbaleset áldozatainak megsegítésére

Hírszerkesztő , 2012. augusztus 5. 10:30

A Lengyelországban májusban elhunyt három motoros családjának megsegítésére szerveznek motoros fesztivált augusztus 24-én és 25-én a Komárom-Esztergom megyei Csolnokon

A rendezvényen az összes zenekar tiszteletdíj nélkül lép fel, és minden zenekar aláír egy gitárt, amelyet árverésre bocsátanak. Több neves énekes, aki nem tud részt venni a rendezvényen, értékes dedikált tárgyakat ajánlott fel az árverésre. A Tankcsapda például gravírozott cintányért, Keresztes Ildikó ajándékcsomagot, Kozsó dedikált személyes tárgyat, a Lord együttes pedig ajándékcsomagot és dedikált zenekari felszereléseket bocsát jótékonysági licitre.

    Augusztus 24-én egy emlékművet is felavatnak az országutakon meghalt motorosok emlékére. Az avatáson jelen lesznek azok a lengyel és szlovák társak is, akik a határig kísérték a motorosok koporsóját. Az emlékmű természetes, nagyméretű kőtömb, melyre sisakot faragtak.

    Szombaton több vetélkedőt is rendeznek, lesz motorszépségverseny és különböző játékok. A csolnoki Fekete László mint a világ legerősebb embere petrencerúdtartásra, malomkőhajításra és motorblokkdobó versenyre hívja ki a résztvevőket. A fesztivál teljes bevételét a május végi tragédiában elhunyt három motoros családja kapja meg.

    A Krakkó-Zakopane útvonalon fekvő Lubien település határában május 27-én egy szabályosan közlekedő, tízfős magyar motoros csoporttal frontálisan ütközött egy brit rendszámú, jobbkormányos autó, amely ismeretlen okból tért át a szemközti sávba.

    Az egymás mögött haladó, Szlovákiába tartó magyar csoport első járművének sofőrje, egy 44 éves férfi és utasa, egy 40 éves nő a helyszínen életét vesztette, a harmadik áldozat, egy 58 éves férfi másnap hajnalban a kórházban halt meg.

[mti]

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »