Vendéglátóhely.hu

Fiatal képzőművészek a végeken

Hírszerkesztő , 2008. március 9. 11:52

Határok nélkül címmel fiatal szlovák és magyar képzőművészek közös kiállítása nyílt pénteken este Révkomáromban, a Limes Galériában.

[MTI] A közös tárlaton hét szlovákiai művész: Kelemen Katalin, Németh Géza, Juraj Kollár, Goda Gabi, Boros Zita, Milan Hanko és Pálmai Rudolf állította ki munkáit.

A budapesti Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület kilenc tagja: Bács Emese, Borsos Róbert, Csákányi István, Fischer Judit, Mécs Miklós, Rácz Márta, aki egyben a csoport vezetője, Szörényi Beatrix, Tibor Zsolt és Vécsei Júlia mutatkozik be alkotásaival a magyar-szlovák határvárosban.

Krasztev Péter, a Pozsonyi Magyar Kulturális Intézet vezetője elmondta az MTI-nek, hogy azok a fiatalok állítanak most ki Révkomáromban, akiknek már volt egyéni tárlata az intézetben. A mostani kiállítás válogatás az intézetben bemutatott munkákból.

A magyar kulturális intézet egyik fő törekvése, hogy Pozsonyon kívül Szlovákia más városaiban is bemutassák a magyar kultúrát bevonva szlovák művészeket is - tette hozzá az igazgató.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »