Vendéglátóhely.hu

Fürdőfejlesztés Hajdúszoboszlón

Hírszerkesztő , 2008. április 30. 9:08

Az Észak-alföldi Régió kiemelt fejlesztéseként bővül a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum; a 4,5 milliárd forintos összköltségvetésű, 2,25 milliárd forint európai uniós támogatással megvalósuló beruházás támogatási szerződését kedden írták alá a fürdővárosban.

[MTI] Újhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára utalt rá, hogy ez az Észak-alföldi Régió első kiemelt projektje, ami tovább erősíti Hajdúszoboszló lehetőségeit a gyógyturizmus, a fürdőturizmus terén.

Hozzátette: az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében összesen 300 milliárd forintot fordítanak turisztikai fejlesztésekre, amire korábban még soha nem volt példa.

Beszámolt arról is, hogy a GDP több mint 9 százaléka a turizmusból származik, az ágazat 400 ezer embernek ad munkát.

Oláh Lajos, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács tagja, kijelölt környezetvédelmi államtitkár hozzátette: a régió komoly fejlesztések előtt áll, Hajdúszoboszló mellett Debrecenben, Nyíregyházán, Tiszadobon, Jászberényben, Szolnokon és Záhonyban valósulnak meg jelentős beruházások uniós támogatással.

Sóvágó László, a város polgármestere Magyarország egyik idegenforgalmi fellegvárának nevezte Hajdúszoboszlót. Tájékoztatása szerint tavaly több mint egymillió vendégéjszakát töltöttek a településen, a vendégek száma pedig mintegy 4 százalékkal nőtt.

Czeglédi Gyula, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója utalt arra, hogy az elmúlt 12 évben 6 milliárd forintot fordítottak fürdőfejlesztésre Hajdúszoboszlón. Ennek felét saját erőből teremtették elő, 2 milliárd forintot pályázati támogatásként kaptak, 1 milliárdot pedig az önkormányzat biztosított.

A következő két évben újabb 6 milliárd forintos fejlesztést valósítanak meg. A 4,5 milliárdos Aqua Palace beruházás mellett termál vízre alapozott erőművet építenek és felújítják az Árpád uszodát is.
Az Aqua Palace beruházás keretében 15 ezer négyzetméteres fedett élményfürdő épül 1.600 négyzetméteres vízfelülettel. A 2009. őszére elkészülő fejlesztés eredményeként jelentősen megnő az idegenforgalmi szezon időszaka Hajdúszoboszlón.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »