Vendéglátóhely.hu

Győrött vívták a III. Gasztro Csatát

Hírszerkesztő , 2009. október 6. 22:42

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség 2009. október 4-én rendezte meg a III. Gasztro Csata elnevezésű országos gasztronómiai találkozót Győrben. Az esemény célja, hogy az ország különböző részeiből érkezett szakemberek bemutathassák a saját tájegységükre jellemző hagyományos ételkülönlegességeiket és kölcsönös megvendégelések során tapasztalatot cserélhessenek egymással.

Minden, a csatában részt vett régió, bemutatott valamit a tágabb lakókörnyezetének gasztronómiájából. Sátraikat a tájra jellemző népi eszközökkel díszítették. A szakavatott zsűri, a legszebb, a legeredetibb és leghangulatosabb porta címeket ítélte oda és díjat kapott a legtöbb vendéget jóltartó régió is.

Az érdeklődők megkóstolhatták az ország valamennyi szegletéből érkezett szakácsok receptjei alapján készülő hagyományos népi ételeket. Az eseményt - amely jól illeszkedik a Kulturális Turizmus Évének Bor és gasztronómia pilléréhez – Dr. Róna Iván a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Borkai Zsolt Győr Megyei Jogú Város polgármestere és Prohászka Béla a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke nyitotta meg.

[itthon.hu]

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »