Vendéglátóhely.hu

Harmadik járatát indítja a Ryanair Sármellékről

Hírszerkesztő , 2008. január 30. 12:58

A tavaly indított londoni és frankfurti járata után március végétől Düsseldorfba is repül Sármellékről a Ryanair - jelentette be szerdán a légitársaság közép-európai értékesítési igazgatója a FlyBalaton repülőtéren.

[MTI] Tomasz Kulakowski elmondta: a Düsseldorftól 80 kilométerre nyugatra fekvő Weeze légikikötőjét hetente kétszer, szerdán és vasárnap lehet majd elérni a Balatonról március 30-a és október 22-e között. A járatokra szerdától ötezer forintnál olcsóbb teljes árú jegyeket lehet foglalni - tette hozzá.

A sármelléki sajtótájékoztatón az értékesítési vezető elmondta: 2007-ben már a legnagyobb európai légitársasággá vált a Ryanair, amely több mint 50 millió utast szállított a kontinensen. Az idén már 60 millió utasra számítanak 26 ország 138 repülőteréről, 628 útvonalon.

A dinamikusan emelkedő utasszámot Tomasz Kulakowski az Európa-szerte legolcsóbb jegyekkel, az utaskiszolgálás magas színvonalával, valamint a minden légitársaságét meghaladó pontossággal indokolta. A Ryanair rendelkezik jelenleg a világ legfiatalabb légi flottájával, a 150 Boeing 737-800s típusú gépük átlagéletkora 2 és fél évnél alacsonyabb.

A Ryanair értékesítési vezetője az MTI kérdésére válaszolva elmondta: tavaly a heti három londoni járattal 40 ezer, a nyári szezonban közlekedő frankfurtival 20 ezer utasra számítottak, és teljesítették is a terveiket. A London-Stansted járat azóta is folyamatos, Frankfurt-Hahnba pedig heti három alkalommal április 15-től indul újból járat. A Düsseldorf-Weeze járattól újabb 15 ezer utast remélnek a nyugat-magyarországi régióban, ahová így együttesen várhatóan 75 ezer utast repítenek.

Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az új légi közlekedési lehetőség nemcsak Németország nyugati területeit, hanem a holland és belga piacot is összekapcsolja a Balatonnal. A hármas határ térségében fekvő Weeze repülőtere mintegy 20 millió ember vonzáskörzete.

A Magyar Turizmus Zrt. a korábban létrehozott légi marketing alapjával most ebben a régióban is erőteljes marketingmunkára készül. Ebben a balatoni térség vállalkozásaira is számítanak - tette hozzá.

A sármelléki FlyBalaton repülőterén az elmúlt évben több mint 105 ezer utas fordult meg, a 2006-os közel 64 ezres utasszámmal szemben. A nyugat-balatoni légi kikötőben az idén szeretnék elérni a 200 ezres forgalmat.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »