Vendéglátóhely.hu

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a Tokaji Szüreti Napok

Hírszerkesztő , 2009. október 5. 22:39

1932 óta minden év októberének első hétvégéjén Tokajban ünnepli meg Tokaj-hegyalja közössége a szüret kezdetét. A világörökségi rang elnyerése óta, jelentős, minőségi változások történtek a Tokaji Szüreti Napok rendezvényeiben: a korábban jellemző, népünnepély jellegű fesztivál átalakult, fokozatosan előtérbe került a minőség.

A legkorábban érő muskotályos szőlő szedésével kezdődött a szüret Tokaj-hegyalján, október 3-án.
Természetesen nem hiányozhatott a szüretek állandó velejárója, a szüreti felvonulás sem, amelyen hegyalja mind a 27 települése képviseltette magát. A felvonulás végén Tokaj-hegyalja polgármesterei jelképesen átadták az idei Polgármesterek borához szánt szőlőt, ami jövő év májusában kerül a palackokba.
 
Az esemény díszvendége Dr. Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke és Koncz Ferenc a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés alelnöke volt, akiket a színpadi protokoll program keretében az ún. „kötöző párok” még meg is kötöztek.
 
Májer Ferenc polgármester ünnepi megnyitó beszédét Dr. Niklai Ákos és Koncz Ferenc ünnepi köszöntője követte.
 
Az idei rendezvény is hatalmas érdeklődés mellett zajlott, több mint 20 ezren kísérték figyelemmel a Bacchus-Dionüszosz játékokat, a középkori vásári játékokat, vásári mutatványosokat, utcaszínházakat.
A Magyar Turizmus Zrt. tevékenységében az idei Kulturális Turizmus Évben is kiemelt szerepet kap a Bor és gasztronómia, amely a kampányév öt pillére közül az egyik.
A témaév során ennek megfelelően a Zrt. folyamatos megjelenést biztosít a bor- és gasztronómiai eseményeknek:
 
- a kultura.itthon.hu tematikus honlapon
- az EXIT Magazin öt tematikus különszámában
- az Itthon otthon van magazinban
- az MTV programajánlóban és egyéb televíziós megjelenéseinkben
- egyéb média-megjelenéseinkben.
 
[itthon.hu]

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »