Vendéglátóhely.hu

Csaknem hatvan étterem vesz részt a Torkos Csütörtökön Borsodban

Hírszerkesztő , 2008. január 30. 12:36

Már ötvenhét vendéglátóhely csatlakozott a február 7-i Torkos Csütörtök elnevezésű akcióhoz Borsod-Abaúj-Zemplénben, a megye tizenöt településen - tájékoztatta az MTI-t Gecsei Anikó, a megyei önkormányzat turisztikai munkatársa hétfőn.

[MTI] Az éttermek felismerték, hogy az akció során számos új vendéget becsábíthatnak ajánlataikkal, 2006 óta ugyanis minden évben Borsodban is megduplázódik a csatlakozók száma. Ez elsősorban a miskolci éttermek számából adódik, tavaly 12, idén már 27 helyen lehet igénybe venni a kedvezményt - ismertette a részleteket Gecsei Anikó.

Mint mondta, a települések számát tekintve nagy változások nem tapasztalhatók, az első évben kilenc, a második évben és az idén is tizenöt település közül válogathatnak a látogatók.
A borsodi vendéglátók tapasztalatai szerint a Torkos Csütörtök már bekerült a köztudatba, beszédtéma lett, családi és baráti eseményeket is szerveznek erre a napra. Az étteremvezetők véleménye alapján ezen a napon nagyon sok új vendég tér be, és egy átlag naphoz képest akár 6-8-szoros érdeklődés is jellemző - tette hozzá.

A megyei önkormányzat turisztikai munkatársa emlékeztetett arra, hogy a Magyar Turizmus Zrt. 2006 óta szervezi meg a Torkos Csütörtököt, és mind a vendéglátók, mind a vendégek részéről évről évre nő az érdeklődés. Újdonság, hogy az idén már nem csak éttermekben, hanem cukrászdákban és a MÁV harminc étkezőkocsijában is lehet torkoskodni.

Borsod-Abaúj-Zemplénben egyébként van olyan vendéglátós, aki nemcsak február 7-én várja kedvezménnyel az érdeklődőket, Tállyán például másnap, azaz február 8-án és Valentin-napon is féláron lehet étkezni, Erdőbényén pedig február minden csütörtökén.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »