Vendéglátóhely.hu

Hetvenezer kocsonya Miskolcon

Hírszerkesztő , 2008. február 14. 9:43

Hetvenezer adag kocsonyával készülnek a 8. Miskolci Kocsonyafesztiválra a vendéglátósok és idén mintegy 50 ezer négyzetmétert felölelő terület adja majd a rendezvény helyszíneit - hangzott el egy szerdai miskolci sajtótájékoztatón, amely beharangozója volt a február 22-én kezdődő különleges téli szabadtéri eseménysorozatnak.

[MTI] Rózsa Edit, a fesztivál főszervezője elmondta: 2008 a Föld bolygó, illetve a Kétéltűek Éve, ebből következik, hogy a híres miskolci béka - a kocsonya mellett - főszereplője lesz a nyolcadik programsorozatnak, amely az ökológia és a környezetvédelem jegyében zajlik.

A beharangozó sajtótájékoztató rendhagyó volt, mert korábban mindig a fővárosban ismertették először a részleteket, de most úgy gondolták, hogy sokkal nagyobb eredményt érhetnek el, ha a budapesti újságírók is személyesen tapasztalják meg Miskolc varázsát - mondta a főszervező.
Az eseményen Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára kijelentette: a borsodi megyeszékhely és ezen belül a kocsonyafesztivál jó példája annak, hogyan kell megtalálni egy településnek a gyökereit. Ezek segítségével pedig a legkisebb község is bemutatkozhat, megmutathatja értékeit, múltját, kultúráját.

Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója közölte: tavaly több mint háromezer kisebb-nagyobb fesztivál volt az országban. A társaság ezeket figyelemmel kíséri és a lehetséges promóciós anyagokkal támogatja, ugyanis a rendezvények fellendítik az adott régiók turizmusát.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »