Vendéglátóhely.hu

Idén is számos belga újságíró és forgatócsoport érkezik Magyarországra

Hírszerkesztő , 2009. január 23. 11:38

Január 20-án, kedden zajlott le Belgium legjelentősebb turisztikai sajtórendezvénye, az ANTOR (Nemzeti Turisztikai Szervezetek Szövetsége) szakmai találkozója, Brüsszelben. Az eseményen mintegy 250 belga újságíró, TV-s személyiség kereste fel a standokat és tárgyalókat, ahol a Brüsszelben működő 34 nemzeti turisztikai képviselet fogadta őket.

Az ANTOR szakmai találkozója mindig az év legjelentősebb turisztikai sajtóeseményének számít, ahol a sajtó és a nemzeti turisztikai marketingszervezetek éves együttműködési szerződéseket kötnek, tanulmányutak lebonyolításáról állapodnak meg, és egyéb média-megbeszéléseket folytatnak.

A Magyar Turizmus Zrt. képviselete a rendezvényen előzetes megállapodásokat írt alá forgatócsoportokkal, valamint mintegy 10 jelentős szakmai, szabadidős magazin és média képviselőjével 2009-re szóló magyarországi cikk, riport, illetve film készítésére.

A megállapodás értelmében idén az Alföldön forgat a Télétourisme és az Escapade Gourmande stábja (mindkettő adását átveszi a TV5 Monde és a Discovery Channel), valamint a közkedvelt flamand TV magazin, a Vlaanderen Vakantieland a Kulturális Turizmus Évének eseményeiről készít felvételeket.

Magyarországra látogat továbbá többek között a Voyages voyages, a Le Soir Magazine, valamint a brüsszeli Diplomatic World és a flamand Krant van West-Vlaanderen újságírója, akik várhatóan még az idén megjelentetik riportjaikat a neves belga médiumokban.

Forrás: www.itthon.hu

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »