Vendéglátóhely.hu

IX. Egri Borszalon híres boraink és a kulturált borfogyasztás népszerűsítéséért

Hírszerkesztő , 2009. december 30. 21:48

December 29-én immár kilencedik alkalommal rendezték meg az Egri Borszalont. A swing jegyében zajló rendezvény keretében az egri borászok személyesen kóstoltatták boraikat. Az eseményt – amely kiemelkedő szerepet tölt be a bor és a borászat megismertetésében, továbbá a kulturált borfogyasztás elterjesztésében – Habis László, Eger város polgármestere nyitotta meg, valamint köszöntőt mondott Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. A rendezvényen részt vett Dr. Nagy Imre, az Észak-Magyarországi Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke is.

Az Egri Borszalont Gál Tibor borász ötlete alapján az Egri Bormíves Céh 2001 óta rendezi meg a polgári Magyarország világát idéző miliőben. Évről évre színesebb program kíséri a rendezvényt, amelynek keretében átadásra kerül a 2005-ben alapított Gál Tibor díj is, amelyet idén az év borászának is megválasztott Dr. Lőrincz György nyert el.

A magyar borok és a gasztronómia kulturális örökségünk része, amelyre az MT Zrt. is nagy hangsúlyt fektet marketingtevékenysége során. A 2009-es Kulturális Turizmus Évének egyik pillérét a „Bor és gasztronómia” képezte, valamint a 2010-es Fesztiválok Évében is kiemelt feladatai közé tartozik a nemzeti turisztikai marketingszervezetnek a gasztronómiai események, fesztiválok kommunikációja a szakmai szervezetekkel együttműködésben.

[itthon.hu]

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »