Vendéglátóhely.hu

Jó estét, Kaposvár! - Somogyi epizódokkal folytatódik az MTV útifilm-sorozata

Hírszerkesztő , 2009. február 25. 23:46

A Tiszahát, a Zemplén, majd a Viharsarok után Somogy tájait és nevezetességeit mutatja be az m2 HD minőségű útifilm-sorozata, a Szabadlábon. A szombattól látható epizódokban előbb a völgyhíd akusztikáját, majd a kaposvári éjszakát tesztelik az utazók.

Négy magyar tájegység, nyolc kalandvágyó fiatal utazó − ez a receptje a köztévé szeptemberben indult Szabadlábon Magyarországon című sorozatának, és természetesen a magyar táj. A szombat kora délutánonként vetített adásokban öt-öt epizódot szentelnek Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés illetve Somogy megyék történelmi, földrajzi, kulturális és néprajzi értékeinek az utazók. Az első somogyi adást február 28-án, szombaton 12.25-től vetíti HD minőségben az m2.

Somogyország tájain a gyerekszínészként indult Lugosi Dániel és a fuvolista-zenetanár Hornyák Balázs kalauzolja el a Magyar Televízió nézőit. Első útjuk a balatonszárszói vasútállomásról a Kőröshegyi völgyhídhoz vezet: az M7-es viaduktját egy hídmérnök társaságában madártávlatból és belülről is megvizsgálják a fiúk, és kísérletképpen tesztelik a hídláb akusztikáját. Mert bár a műsorvezetők meglehetősen eltérő egyéniségek, a zene mégis közös nyelvük.

A Szabadlábon Magyarországon első somogyi epizódja a kőröshegyi Carmentől a kaposvári reggae-ig ível. Dani és Balázs közben quadozni tanulnak Somogybabodon, tutyit varrnak és sváb dalokat énekelnek Ecsenyben, majd a desedai víztározónál tett rövid kitérő után a kaposvári reggae-zenekar, az Ivory Coast próbájára sietnek, ahonnét már egyenes út vezet a színpadra. A további epizódokban utcazenélnek, agyaggalambra lőnek, tehenet fejnek, betyárokkal küzdenek, golfoznak, kisvasutaznak, és természetesen végigjárják Somogy megye minden nevezetességét az utazók.

A Szabadlábon adásaiban szereplő fiatalok ugyanis nem műsorvezetők, sokkal inkább utazók, akik személyes élményeiket osztják meg a nézőkkel. A felfedezés élményét, hiszen nemcsak a magyar tájakat, hanem egymást is a forgatáson ismerik meg. Mindenhol megállnak, ahol látnivalót találnak, mindent kipróbálnak, ami felkelti az érdeklődésüket. Szubjektív videónaplójuk mellett ráadásul egy gyakran előbukkanó formai elem, az infobox segíti a nézőket az adott témához kötődő információk megismerésében.

Lugosi Dániel (20) gyerekszínészként a 2003-as Pál utcai fiúkban debütált a vásznon Áts Feri szerepében, két éve pedig Szomjas György 56-os mozijában, A Nap utcai fiúkban láthattuk viszont. Bár a Stúdió „K”, a József Attila és a Madách Színház színpadán is megfordult, egy további hirtelen fordulattal szoftverüzemeltetőnek tanult tovább, majd zenész lett.

Hornyák Balázs (29) szintén zenész: a kaposvári származású utazó előbb kamaraművésznek és fuvolatanárnak, később angol nyelvtanárnak, majd újságírónak tanult. A Szegedi Nemzeti Színház Zenekarának művészeként Németországban és Olaszországban, szaktolmácsként az Egyesült Államokban és Ausztriában is megfordult. Szülővárosába visszatérve zenetanárként és fuvolaművészként helyezkedett el.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »