Vendéglátóhely.hu

Kamarák minősítették a Balaton körüli megyék legjobb vendéglátóit

Hírszerkesztő , 2008. szeptember 27. 11:43

A Balaton körüli megyék legjobb melegkonyhás vendéglátó üzleteinek vezetői vettek át kamarai védnöki táblákat Gyenesei István önkormányzati minisztertől pénteken egy balatoni hajókiránduláson.

[MTI] A tárca vezetője egyebek között arról beszélt, hogy a turizmusnak gyenge az érdekérvényesítő képessége ahhoz képest, amekkora szerepet a nemzetgazdaságban betölt. Gyenesei István együttműködést ígért az ágazat szereplőinek abban, hogy jogos igényeik a jövőben határozottabban érvényesüljenek.

Az elmúlt hét évben Somogy, Veszprém és Zala megyében összesen 77 melegkonyhás vendéglátóegység szolgáltatásának minőségét díjazták védnöki táblával. A címre pályázók - megadott szempontrendszer alapján - előbb saját magukat minősítik, majd az alapján a kamara egy másik megyéből érkező szakértői bizottsága végez próbavásárlást. Ha az üzlet eléri a maximális pontszám 80 százalékát, akkor megkaphatja a minősítő táblát.

A pénteki rendezvényen kilenc vendéglátóhely képviselője vehette át az elismerést, míg két korábbi díjazottól visszavonták a táblát, mert az utóellenőrzések során nem teljesítették az elvárt színvonalat.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »