Vendéglátóhely.hu

Lakások golf-pályával

Hírszerkesztő , 2008. február 14. 9:45

Írországban, a The Sunday Business Post Property Expo 2008 kiállításon mutatják be a Bicske határában épülő Budapest Gate beruházást, mert onnan jelentős számú érdeklődőre számítanak - közölte a beruházó cég.

[MTI] A beruházás keretében egy golfpálya épül, szállodával, wellness-központtal és lakóparkkal is épül, 75 milliárd forintért 280 hektáros területen. Lesz ott 250 villa, ikerház és társasház egy 5 csillagos szálloda és egy 1.250 személy befogadására képes konferenciaközpont. A fejlesztés 500 új munkahelyet teremt - közölte a cég korábban.

Erdei Bálint, a Budapest Gate ingatlanfejlesztő marketingért és értékesítésért felelős vezetője az MTI-nek elmondta: a 75 milliárd forintból épülő, várhatóan 2010-re elkészülő ingatlanegyüttesben 400-650 ezer forint közötti négyzetméter áron lehet majd lakáshoz vagy házhoz jutni.
A közlemény utal arra, hogy Európa több országában népszerűek az olyan lakások, amelyeket golf pályák mellé építenek, sok befektető az év egyik felében kiadja ezeket, míg a másikban maga használja.

Spanyolországban az ilyen ingatlanok vásárlói általában olyan fiatalok, akik saját országukban ennyi pénzért csak szerényebb lakást tudnának venni. Az idősebb generáció pedig a buy-to-let megoldást választja: az év egyik felében bérbe adja a lakást, míg a másik felében ingyen használja azt. Spanyolországban jelenleg 60 golfpálya található, többségéhez lakások is csatlakoznak.
Portugáliában évi 10 százalékos tőkenövekedésre lehet számítani az ingatlan piac eme szegmensében. A nemzeti turisztikai hivatal (Turismo de Portugal) a költségek 52 százalékával (25 millió euróval) támogatta a Portugal Masters nevű golfbajnokságot, hogy az Európa elismert viadalává válhasson, és hozzá járuljon a turizmusból származó bevétel növekedéséhez - írja a cég közleményében.

A Budapest Gate létrehozásának gondolata mögött egy magyar-ír befektetőkből álló fejlesztői csoport áll, amely több mint 1 milliárd euró (260 milliárd forint) értékben vesz részt a régió számos más projektjében is. A magyar partner jelenleg a Budapest Gate mellett részt vesz az Andrássy Palota, valamint Le Meridien Hotel működtetésében is. A csoport nemzetközi szinten elismert, első osztályú projekteket tartalmazó portfólióval rendelkezik, melyekben olyan nevek találhatók, mint a Madách Garden, a Central Park, és az Andrássy Palace Garden.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »