Vendéglátóhely.hu

Ma kezdődik a Gólem Fesztivál

Bodonyi Miklós, 2013. április 11. 10:21

Ma kezdődik a Gólem Fesztivál Budapesten: a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban színházi produkciókkal, nemzetközi szakmai workshoppal és műhelybeszélgetésekkel várják a közönséget vasárnapig.

A Gólem Színház kétévente rendezi meg tematikus fesztiválját. Az idei rendezvény fő témája a zsidó karakterábrázolás a 21. század színházaiban. A fesztivál négy napján a Gólem Színház magyar, lengyel, izraeli, német rendezők és írók bevonásával, zsidó tematikájú színdarabok bemutatásával arra keresi a választ, hogyan jelenik meg a zsidó mint karakter - hős, antihős, áldozat, ellenségkép - a 21. század színházaiban.

    A Gólem Fesztivált A Dohány utcai seriff című darab, Mohácsi János rendezése nyitja meg. Mucsi Zoltán, Lázár Kati, Thuróczy Szabolcs tolmácsolásában Artur Palygának, a kortárs lengyel drámairodalom egyik legsikeresebb alkotójának művét, A zsidó című darabot hallhatja Magyarországon először a közönség a Nézőművészeti Kft. felolvasószínházi előadásában.

    Vasárnap a lengyel kortárs dráma egyik legnagyobb alakjával, Tadeusz Slobodzianekkel, a Katona József Színházban sikerrel futó, A mi osztályunk című darab írójával beszélget Pászt Patrícia, a mű fordítója, a Krakkói Magyar Centrum alapítója és vezetője.

    A Gólem Színház Lefitymálva című komédiája mellett a Gólem Fesztivál keretében utoljára látható Magyarországon a Ha lesz egy férfinak... című produkció is, amelyben Frenák Pál és Visky András Tóra-értelmezését rendezte egy előadásba Borgula András. 

A Gólem Fesztivál részletes programja megtalálható a http://golemszinhaz.hu oldalon.

mti

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »