Vendéglátóhely.hu

A magyar árak az európai átlagnál 27 százalékkal alacsonyabbak

Hírszerkesztő , 2007. november 16. 4:00

A Pricerunner.com fogyasztói ár-összehasonlító portálja szerint a magyarországi árak az európai átlagnál 27 százalékkal alacsonyabbak - közölte a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) hírlevelében.

[MTI] Az MT Zrt. szerint a skandináv sajtóban bőségesen tárgyalt felmérés jó pillanatban erősíti a nemzeti turisztikai marketing társaság észak-európai téli kampányának üzenetét, amely a téli hangulat mellett a reális, értékarányos árakat és a jó szolgáltatásokat hangsúlyozza.

A felmérésben egy adott szegmens által jellemzően vásárolt termékekből különböző csomagokat állítottak össze, majd az egyes termékek árait vizsgálták a világ különböző országaiban, Európa mellett idén Kína, Japán és az Amerikai Egyesült Államok egyes városaiban is.

A kutatás szerint szórakoztató elektronikában és telekommunikációban a japán, kínai és amerikai árak verhetetlenek. A budapesti árak egy kategóriában bizonyultak a legolcsóbbnak, ez pedig a mozijegy. Ugyanakkor az összesítő listából megállapítható, hogy Budapesten a fogyasztási cikkek árai Európában a legolcsóbbak közé tartoznak.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »