Vendéglátóhely.hu

Magyar kastélyszálloda a Relais & Chateaux tagjai között

Hírszerkesztő , 2009. december 4. 22:07

A különleges minőségi követelményekkel dolgozó, világszerte mintegy félezer exkluzív hotelt tömörítő Relais & Chateaux felvette tagjai közé az ötcsillagos Hertelendy kastélyt. A Relais Chateaux vezérigazgatója, Jacques-Olivier Chauvin december 1-jén, a Gundel étteremben nagyszabású gálavacsora keretében adta át a tagfelvételt elismerő diplomát.

A gálavacsorán a Hertelendy kastély törzsvendégein kívül a turisztikai szakma vezetése is a legmagasabb szinten képviseltette magát, részt vett Dr. Kovács Miklós, az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára, Dr. Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke, Dr. Róna Iván, az MT Zrt. vezérigazgatója, Szűcs Balázs, a Társaság marketingigazgatója és Dr. Erdei János, a Magyar Szállodaszövetség első alelnöke is. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a francia és a svájci nagykövet is. A gálavacsora másnapján, december 2-án rendezett sajtótájékoztatón Niklai Ákos reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a világhírű szervezet magyarországi megjelenése új vendégkört hoz a hazai turisztikai piacra, így az elismerés a Magyar Turizmus Zrt. szempontjából is kiemelt jelentőségű.

A Relais & Châteaux jelenleg 475 szállodát foglal magába, 57 országban van jelen. A 475 szállodából 140 a Relais & Châteaux Grand Chef-je is egyben. Ezek az éttermek összesen 340 Michelin csillaggal rendelkeznek. A hivatalos honlapot havonta 500 ezer érdeklődő vendég látogatja, a tagok összesen 1 500 000 vendéggel, 11 000 szobával és 17 millió euró értékben kiadott ajándékutalvánnyal büszkélkedhetnek világszerte.
A Relais & Châteaux 10 nemzetközi képviselettel és 10 ellenőrrel rendelkezik. Mindennek pedig most már Magyarország is része lehet.
 
A Relais & Châteaux-ba való felvételt több ellenőrzés előzi meg, ilyenkor a szervezet által felkért szaktekintélyek valódi vendégnek „álcázva” tesztelik a szállodákat, és ajánlásuk alapján dönti el a Relais& Châteaux igazgatósága, hogy az évi több mint 100 jelentkezőből melyeket tartja érdemesnek a felvételre. 2010-ben 26 új szálloda és öt Grand Chef lesz a Relais & Châteaux tagja. 17 európai, 6 amerikai, 2 afrikai, 1 óceániai és 5 ázsiai szálló kerül be újoncként a minden évben kiadásra kerülő évkönyvbe, amely a hozzáértő közönség számára fontos kiindulási pont.
(A képen Dr. Niklai Ákosnak, a Magyar Turizmus Zrt. elnökének ajándékkal köszöni meg Jacques-Olivier Chauvin a színvonalas vendéglátást.)
 
A Magyar Turizmus Zrt. számos marketingeszközzel népszerűsíti a hazai kastélyszállodákat. Az MT Zrt. a Kulturális Turizmus Évében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Kastélyszállodák Egyesületével (MKE), amelynek legfontosabb eleme a Várak, kastélyok, kastélyszállodák című kiadvány elkészítése volt. A magyar, német, orosz és angol nyelven, 10-10 ezer példányban elkészült kiadvány a kastélyszállodák (MKE tagjai) mellett a látogatható, múzeumként működő várakat és kastélyokat is bemutatja. A brosúrát az MT Zrt. rendezvényeken, nagyközönségi kiállításokon és a külképviseletein keresztül terjeszti.
A nemzeti turisztikai marketingszervezet www.itthon.hu honlapjának Kulturális Turizmus Éve aloldalán (http://kultura.itthon.hu/) külön menüpontot hozott létre a kastélyszállók, várak és kastélymúzeumok bemutatására. A Társaság időszakos kiadványaiban (pl.: Itthon otthon van melléklet stb.) szintén megjelentetett cikkeket a kastélyok és várak népszerűsítése érdekében.
A témaévhez több kastélyszálloda is csatlakozott kedvezményes csomagajánlattal, amelyeket a Zrt. a honlapján, illetve külön ajánlati katalógusban jelentett meg. A kastélyszállodákat több nemzetközi tanulmányút programjába is beépítette az MT Zrt., valamint a Társaság idegen nyelvű, piacspecifikus kiadványai is foglalkoznak a magyarországi kastélyokkal, várakkal. Ezen kívül a Zrt. több külképviseleti rendezvényen, szakmai workshopon is népszerűsítette a kastélyturizmust 2009-ben, és természetesen a Társaság 2010-es marketingtervében is számos akció szerepel erre vonatkozóan.

Az MT Zrt. által üzemeltetett www.itthon.hu (illetve a www.hungary.com) honlapon lévő szálláshelykeresőben is lehetőség van külön kastélyszállodákra keresni, az adatbázisba történő bekerülés a szolgáltatók számára ingyenes. Ahogyan a magyar nyelvű, kulturális tematikus honlap, úgy a külképviseleti honlapok közül is több külön menüpontban foglalkozik a kastélyszállodákkal, illetve a látogatható várakkal, kastélyokkal.

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »