Vendéglátóhely.hu

Magyar Kastélyszállodák Egyesületének prezentációja Bécsben

Hírszerkesztő , 2009. március 18. 23:48

A Kulturális Turizmus Éve keretében a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete által szervezett fórumsorozat újabb állomásaként március 16-án, a Magyar Kastélyszállodák Egyesülete mutatkozott be Bécsben, a reprezentatív Altstadt Vienna Hotelben.

Az egész estét betöltő fórumon bemutatásra került az Egyesület és az MT Zrt. frissen kiadott „Várak, Kastélyok, Kastélyszállodák” című német nyelvű kiadványa. Az ausztriai szaksajtó neves képviselőinek, valamint a kulturális turizmusra szakosodott utazásszervezők jelenlétében tartott szakmai találkozón igen élénk érdeklődés mutatkozott a hazai kastélyszállók kínálata iránt: főleg az Ausztriából könnyen megközelíthető, nyugat-magyarországi hotelek jelenlévő képviselői kaptak konkrét kérdéseket, ajánlatokat.

A sajtótájékoztató és az utána megrendezett szakmai találkozó jó kapcsolatépítési fórumnak bizonyult: az eseményen jelen voltak a lengyel, az osztrák és az európai kastélyszállodák egyesületeinek vezető képviselői is.

Az MT Zrt. ausztriai képviselete az év első negyedében több kulturális témájú workshopot szervezett, ahol eddig többek között bemutatkozott a Gödöllői Királyi Kastély, a MÜPA és a Ludwig Múzeum, valamint a Kultúra Magyar Városa 2009 cím birtokosaként Balatonfüred városa is. A következő kulturális szakmai fórumra Linzben, az EU Kulturális Fővárosában kerül sor most hétvégén.

[itthon.hu]

Legfrissebb híreinkRSS

További hírek »